Més de 6.000 alumnes de tres comarques participen al programa educatiu de l'Espai Ter

S`han impulsat els programes ‘L’Aula a l’Espai Ter’, ‘Connectats pel teatre’ i ‘Cantània

Més de 6.000 nens i nenes de les comarques del Baix Empordà, l’Alt Empordà i el Gironès han participat aquest curs en el programa educatiu de l’Auditori Teatre Espai Ter. Unes dades que confirmen l’èxit i consolidació del projecte educatiu de l’equipament de Torroella de Montgrí. L’alumnat ha participat en les activitats proposades pels tres programes educatius impulsats per l’Espai Ter: L’Aula a l’Espai Ter, Connectats pel teatre i Cantània.

Aquest programa es porta a terme a l’equipament des dels seus inicis l’any 2013 i vol ser la porta d’entrada dels nois i noies a la música i a les arts escèniques. Ofereix a l’alumnat des de preescolar i fins a batxillerat la possibilitat de descobrir propostes culturals de qualitat. Aquest curs escolar hi han participat 5.500 nois i noies.  

La tria dels continguts es fa sempre comptant amb les millors propostes que es produeixen al nostre país. Així per exemple destaca la programació de l’obra Laika, de la companyia Xirrriquiteula Teatre, o Les dones del rock, de la companyia Litus, que ha estat una de les propostes més ben valorades per l’alumnat. 

A l’alumnat de secundària se’ls ofereixen propostes de teatre breu, amb un format obert, per plantejar als nois i noies en edat adolescents problemàtiques properes al seu entorn: el bullying, les drogues, el sexe… amb la idea d’apropar el teatre a la seva realitat. Finalment, destacar la setmana de teatre en anglès que permet gaudir de propostes artístiques en aquesta llengua.

Connectats pel teatre

Aquest és un projecte en aliança entre l’escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí i l’Espai Ter. Va néixer el curs escolar 2020-2021 i hi participen una seixantena de nois i noies.  Un dels objectius és mostrar quines són les tasques que es desenvolupen a un auditori com l’Espai Ter. El programa acaba amb una visita teatralitzada oberta a tota la població Connectats pel teatre, on els nois i noies assumeixen el rol dels diferents professionals de l’equipament: direcció, programació, administració, personal tècnic... 

Cantània

La principal novetat d’aquest curs escolar ha estat la posada en marxa -en col·laboració amb Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí- d’un tercer projecte educatiu: Cantània, una experiència produïda per l’Auditori de Barcelona i amb més de trenta anys de funcionament. Es tracta d’una proposta musical en què un compositor i un escriptor de renom creen unes obres adaptades per a ser interpretades per noies i noies de 5è o 6è de primària.

En aquesta primera edició hi han participat un total de 267 alumnes de cinc escoles del Baix Empordà: Guillem de Montgrí i Sant Gabriel, de Torroella; Portitxol de l’Espai Ter; ZER Montgrí (Albons, Ullà i Bellcaire) i Quermany de Pals.

El projecte educatiu del curs 2022-2023

L’Espai Ter està ultimant el programa educatiu pel curs escolar de l’any vinent. Aquest mes s’han presentat les propostes de L’Aula a l’Espai Ter de la temporada 2022-2023 als centres d’ensenyament del Baix Ter i s’han recollit les propostes de millora realitzades pel professorat que són una peça clau en el desenvolupament del projecte. L’Espai Ter confia tenir a punt la nova programació a principis de juny perquè els centres puguin fer les reserves de les propostes a través del web.

Així mateix, l’equipament ja treballa per celebrar una nova edició dels programes Connectats pel teatre i Cantània per desenvolupar-los el curs vinent.