Sa Gatonera de Blanes formalitza 525 adopcions de gats en cinc anys

L'entitat ha identificat 77 colònies de gats amb 800 exemplars pels carrers

L'Associació Sa Gatonera de Blanes (Selva), format per voluntaris, ha formalitzat en cinc anys un total de 525 adopcions de gats. A dia d'avui hi ha 77 colònies identificades a la ciutat amb 98 alimentadors censats mitjançant una autorització via carnet.

D'altra banda, l'entitat va explicar en un acte celebrat ahir, que actualment hi ha uns 800 gats de carrer identificats i repartits arreu del municipi. Durant l'any passat es va procedir a l'esterilització de 270 exemplars -144 femelles i 126 mascles-, el que suposa un 75% del total. La darrera dada facilitada per Sa Gatonera és que en el transcurs de l'any passat tres colònies es van quedar sense animals.

El vestíbul de la Biblioteca municipal serà escenari d'una exposició sobre la tasca de l'entitat que es podrà veure fins el proper 28 de maig. Aquesta recull material de la història de Sa Gatonera, així com una selecció de llibres, DVDs i altres tipus de documents relacionats amb la temàtica dels gats, tant de ficció com d’assaig. En aquest sentit, pel que fa a pel·lícules, s'hi pot trobar des del conte de ‘El gat amb botes’ fins a ‘El Padrí’, on al cartell s'hi pot veure Marlon Brando amb un gat a les mans.