El president del Col·legi de Farmacèutics de Girona dimiteix

Joan Fajula exposa en una carta que deixa el càrrec per "diferències de criteri" amb altres membres de la junta

Girona.- El president del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Joan Fajula, ha dimitit "de forma irrevocable". En una carta que ha fet arribar al conjunt dels col·legiats, Fajula exposa que deixa el càrrec perquè hi ha "diferències de criteri massa grans" amb els altres membres de la Junta de govern. Fajula detalla que, per culpa d'aquestes discrepàncies, se sent "sol".

"Em sento sol en la defensa de criteris i principis en els que crec i als quals no puc renunciar", exposa el president, que recorda que va accedir al càrrec a finals de juny i que, des de llavors, el Col·legi de Farmacèutics ha viscut una etapa molt convulsa degut, sobretot, als impagaments del Govern. La Junta tramitarà la renúncia el dia 14.

En una carta que ha fet arribar als farmacèutics gironins, Fajula anuncia la seva decisió i exposa quins motius l'han portat a renunciar al càrrec. "Malauradament existeixen diferències de criteri massa grans entre els altres membres de la junta i jo mateix, de manera que em sento sol en la defensa de criteris i principis amb els que crec i als quals no puc renunciar", assegura Fajula a la carta.

El farmacèutic olotí Joan Fajula ha presentat la seva dimissió a la Junta de govern del Col·legi de Farmacèutics de Girona que s'ha reunit aquest dilluns a la tarda. La Junta tramitarà la renúncia el dia 14. Segons apunten algunes fonts, no és la primera dimissió que hi ha en el sí de la Junta perquè fa poc més d'un mes també va plegar una vocal pel mateix motius, desavinences amb altres membres.

A la carta Fajula fa un repàs de la feina que ha fet al capdavant del Col·legi durant els poc més de 8 mesos que ha ocupat el càrrec. Fajula es va convertir en president a finals del juny passat després d'imposar-se a la candidatura de Lluís Pla. L'olotí va substituir Carlos Conejero, que havia estat president durant dos mandats i ja no podia tornar a repetir.

El fins ara president dels farmacèutics gironins, lamenta a la carta que la seva dimissió arribi "en un moment difícil" però assegura que s'hi ha vist "abocat per coherència". Fajula assegura que se sent satisfet de la feina que ha fet fins ara i afegeix que ha treballat de forma honesta i "amb respecte al marc legal" però lamenta no haver pogut desplegar el projecte que tenia previst.

A la Junta d'aquest dilluns, el Col·legi de Farmacèutics de Girona també abordava altres punts conflictius com ara quin vot emetran els apotecaris de les comarques gironines a les mesures de pressió proposades pel sector per fer front als impagaments del Govern. Les propostes que es votaran són iniciar accions legals per exigir el pagament dels interessos de demora, fer un tancament patronal d'un sol dia o d'un dia a la setmana durant vàries setmanes, convocar una manifestació unitària, recollir signatures per portar al Parlament i denunciar l'incompliment del concert entre l'administsració i els farmacèutics.