Suspenen de sou i feina el cap de la brigada de Girona per agredir dos treballadors

Amb el primer ja hi ha sentència condemnatòria i en el segon cas el procediment segueix en marxa

L'Ajuntament de Girona ha suspès de sou i feina el cap de la brigada municipal després d'agredir i amenaçar a un treballador a més d'haver de pagar 900 euros d'indemnització segons una sentència judicial. A tot això, se li suma la denúncia d'un altre treballador, admesa actualment a tràmit pel jutjat de Girona, acusant-lo d'haver-li trencat el canell d'un braç.

El primer dels incidents hauria tingut lloc el 17 de juny de l'any passat a la seu de les brigades situat al Mas Xirgu segons explica Diari de Girona, acció que va desencadenar l'obertura d'un expedient i el judici posterior. Un dels treballadors i representant sindical ha reclamar al seu cap que hi havia manca de personal per una baixa en curs i aquest li va respondre que hi havia una "llista de persones" per a suplir-lo.

El treballador al seu torn li va portar la contrària i el cap liv a respondre "a cops de puny" a banda d'amenaçar-lo de mort. L'agressió va finalitzar amb contusions al pit, la clavícula i esgarrapades, deixant-lo 18 dies de baixa. No content amb això, hauria tirat al terra a un segon treballador que es va interposar en la baralla, ferint-lo al canell.

Fruit de les agressions el primer treballador va interposar denúncia el mateix dia, essent condemnat el 23 de juny. El denunciat va recórrer i el 9 de novembre se li va desestimar la petició. El segon treballador amb la lesió al canell també el va denunciar però per la via penal i encara no s'ha resolt.

Prèviament el consistori va decidir, de forma preventiva, posar un nou cap a aquests treballadors l'octubre de l'any passat mentre es resolia l'expedient per evitar qualsevol contacte laboral entre ells. El cap de la brigada es reincorpora a la feina el 17 de juliol davant el temor de la resta de treballadors que diuen tenir por que es vulgui venjar