Girona ha acollit aquest matí la primera reunió presencial postpandèmia del Fòrum de Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. A la trobada, que ha tingut lloc a l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, hi han participat una trentena tècnics i tècniques dels diferents municipis que formen part del Fòrum. La ciutat ja va acollir una reunió del Fòrum el 2017.
El regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha donat la benvinguda a les persones assistents a la reunió. Durant la trobada, el president executiu de l’Agència de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, Fabián Mohedano, ha explicat a les persones assistents les novetats del “Sistema FPCAT”.
Entre aquestes novetats, cal destacar l’impuls de l’oferta FPCAT 365, un model d’oferta de formació professional integrada i l’elaboració de dos nous instruments per millorar l’orientació professional: l’espai web Oferta FPCAT 365 i un manual de suport a l‘orientació professional, amb l’objectiu d’oferir eines i recursos que facilitin l’acompanyament de tothom que tingui interès en millorar el seu nivell de qualificació. Durant la reunió també s'ha renovat el conveni del Fòrum, que van signar a Mataró totes les ciutats integrants de l'ens l'abril del 2018.
La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “des de l’Ajuntament tenim clar que hem de comptar amb els diferents sectors professionals per sortir reforçats de les conseqüències de la pandèmia. Hem creat la Taula de Reactivació Econòmica, on tots els que hi participem coincidim que cal reforçar els perfils vinculats a la formació professional. La reunió d’avui va en la direcció que ens hem anat marcant en els darrers mesos”.
Per la seva banda, el regidor Àdam Bertran, ha assenyalat que “és un plaer i un honor agafar el relleu com a ciutat receptora d’aquesta nova edició del Fòrum de Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. Conscients que s’ha avançat molt i alhora queda molt per avançar, també tenim clar que enxarxats es podrà avançar més i millor”.
Ara mateix el Fòrum està integrat per més 50 municipis: Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, El Prat de Llobregat, Mataró, Terrassa, Granollers, Rubí, L’Hospitalet de Llobregat, el Consell de la Conca de Ripoll i Riera de Caldes (integra Sabadell, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpetua de la Mogoda i Sentmenat) i el Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat (impulsat pel Consell Comarcal de la mateixa comarca i que representa els següents municipis: Abrera, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, Palma de Cervelló, la Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans).
Des del Fòrum es volen promoure espais de cooperació i col·laboració entre totes les ciutat integrants tot establint un compromís ferm de treballar coordinadament facilitant la transferència de coneixements i expressant-nos públicament com una sola veu.