Esgotades en dos dies les entrades dels tastos en espais singulars de Tocs de Vi a Girona

Només queden sis entrades pel tast a la botiga Zeppelin

En poc més de 48 hores, les entrades pels tastos en espais singulars de Tocs del Vi de l’Empordà a Girona s’han exhaurit. Catorze dels quinze tastos programats ja han esgotat les places disponibles i només queden 6 entrades pel tast a la botiga de jocs Zeppelin que inclou una visita guiada a l’exposició sobre els 25 anys del Catan.

Els tastos tindran lloc des del dimarts 24 de maig i fins el dissabte 28 de maig. Aquest any i per primer cop s’incorpora el Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància com a nou espai emblemàtic i el pati interior de la botiga Zepellin Girona. A banda d’aquestes noves localitzacions, Tocs de Vi de l’Empordà a Girona ofereix tastos en espais habituals, com el Claustre del Monestir St. Pere de Galligans, els Banys Àrabs, la Casa Masó, el Museu d’Art de Girona o la Torre del General Peralta de la Muralla, entre altres. 

Així mateix, també s’han programat dues sessions de la proposta Els vins de la Girona desconeguda, el divendres 27 de maig i el dissabte 28 de maig, amb un itinerari pel Barri Vell que permet redescobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà i la Romina Ribera de Glops d’Història, una arqueòloga i sommelier amant de la història del vi. 

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona recupera enguany el seu format habitual i oferirà una variada programació del 24 al 29 de maig per gaudir dels vins de l’Empordà, de la gastronomia dels restauradors de la plaça Independència i del patrimoni de la ciutat. 

L’acte central de la novena edició de Tocs de Vi de l’Empordà a Girona se celebrarà, com sempre, a la plaça Independència de Girona, els dies 27, 28 i 29 de maig. Una dotzena de cellers de la DO Empordà i una desena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participen en aquesta nova edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça.

Durant tres dies, en aquest espai del centre de Girona s'oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.00 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 22.00 h-. El preu del tastos de vi és de 12 euros i inclou la copa i 5 tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és de 7 euros i inclou 4 degustacions. En aquest cas, les entrades no es venen per Internet i es podran adquirir a la mateixa fira.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. Per la seva banda, els restauradors de la plaça de la Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els organitzadors esperen recuperar les reeixides xifres de participació d’abans de la pandèmia amb més de 10.000 participants i 50.000 degustacions entre vins i tapes, unes xifres que converteixen Tocs de Vi en un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines.