Cinc detinguts i 745 plantes de marihuana comissades dins una masia de Sant Gregori

Durant l’escorcoll també es va descobrir que la llum estava punxada

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Girona van detenir entre els dies 17 i 18 de maig quatre homes i una dona, d’entre 26 i 51 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A principis de febrer els Mossos van tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana dins una propietat rústica a la localitat de Sant Gregori (Gironès). Els investigadors van iniciar les indagacions i van comprovar que des de l’exterior de la finca es percebia una forta olor de marihuana i s’escoltava el funcionament de maquinària de ventilació i refrigeració.

El matí del 17 de maig efectius de la Unitat d’investigació conjuntament amb efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, van dur a terme una entrada i perquisició a l’esmentada finca amb manament judicial.

Dins del terreny hi havia una masia i una edificació semblant a un garatge. De resultes de la  inspecció els mossos van localitzar 745 plantes de marihuana a les dues construccions repartides en diferents estances. Totes les plantes en diferents estats de creixement, algunes en avançat estat de floració. També van localitzar 105 grams de cabdells de marihuana en una bossa de plàstic.

La masia i el garatge disposaven de tots els aparells necessaris per afavorir el cultiu i ràpid creixement de les plantes. Van comissar vint-i-sis ventiladors, setanta-dos transformadors, noranta-dos làmpades, vuit filtres d’aire, tres extractors, set aparells d’aire condicionat.

Durant l’escorcoll també es va descobrir que la masia presentava la connexió a la xarxa elèctrica manipulada. Hi havia una doble escomesa connectada directament sense passar pel comptador. Davant les evidències els mossos van detenir cinc persones responsables de la plantació, per un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric. A més, van denunciar penalment dues persones més que es trobaven a la masia, entre elles una menor d’edat.

Pel que fa als detinguts, un d’ells va passar el 19 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona i va quedar en llibertat amb càrrecs. La resta declararan davant del jutge quan siguin requerits.