Detinguda una banda de lladres de domicilis després de cometre tres assalts en una nit a Platja d'Aro

A l'escorcoll es van intervenir una gran quantitat d’eines per forçar les portes i finestres

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 12 de maig tres homes a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) per vuit robatoris en cases habitades, un robatori en un establiment i per pertinença a organització criminal.

Els fets es remunten al febrer passat, quan els investigadors van detectar els robatoris del grup criminal a la demarcació de Barcelona: robatoris a cases d’Alella, Cabrils i Masnou (Maresme), Begues (Baix Llobregat), Barcelona i Platja d’Aro i en un establiment en aquest últim municipi.

Com a resultat de l'escorcoll van intervenir una gran quantitat d'eines per forçar les portes i finestres com tornavisos, un mall i una radial, walkie-talkies que utilitzaven per comunicar-se, i guants, gorres i tapaboques.

Quan els mossos van tenir al febrer les primeres sospites de que el grup estava actiu i operatiu es va iniciar una investigació en la qual es va detectar com els investigats es desplaçaven en vehicles de lloguer, principalment en horari de tarda i nit, fins a urbanitzacions de l’extraradi de Barcelona, on consumaven els robatoris.

Els lladres seleccionaven cases unifamiliars, accedien als domicilis escalant a les plantes superiors, on forçaven les portes corredores o finestres per accedir a l’interior. Un cop dins, s’enduien objectes de valor, prioritzant joies i diners en efectiu.

Un cop confirmada la identitat dels investigats i davant de l’escalada en la seva activitat delictiva, el dia 12 de maig es va organitzar un dispositiu policial a la localitat de Castell-Platja d’Aro per localitzar-los i poder-los detenir. Els agents els van arrestar quan sortien d’una urbanització on havien comès tres robatoris en una nit.

A l’escorcoll se’ls va localitzar i intervenir una gran quantitat d’eines per forçar les portes i finestres, walkie-talkies que utilitzaven per comunicar-se, i guants, gorres i tapaboques. També es va recuperar una bossa amb diners procedents d’un dels robatoris.

Arran de la detenció els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll en un domicili que els autors havien llogat el mateix dia, on s’hi va trobar material informàtic, diverses peces de roba de marques conegudes, claus de diversos vehicles i diners en efectiu.

Els detinguts són tres homes als quals se’ls atribueixen vuit robatoris amb força a l'interior de casa habitada a les localitats d’Alella, Cabrils i Masnou (Maresme), Begues (Baix Llobregat), Barcelona i Platja d’Aro. A banda, també se’ls relaciona amb un robatori amb força en un establiment a la localitat de Platja d’Aro.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que va ordenar el seu ingrés a presó provisional.