Els veïns de Lloret residencial tallen la carretera C-63 per protestar contra el mal estat de la urbanització

Els veïns tallaran la via cada dia d'aquestes vacances en senyal de protesta

Un recorregut amb cotxe per la urbanització Lloret Residencial evidencia l'estat de deixadesa en què es troben els carrers. En molts l'asfalt s'ha trencat i està ple de sots pel pas del temps. A més, el temporal del passat 8 de març va deixar nombroses branques i arbres caiguts. El president de la Junta de Compensació explica que 'la carretera està plena de forats' i que, si no s'enretira la vegetació, a l'estiu la zona 'serà un polvorí'.

'Fa pocs dies ja hi va haver un foc, i gràcies a la ràpida intervenció dels Bombers no va anar a més', relata. Per protestar contra aquesta deixadesa, aquest divendres els veïns han sortit –un cop més- al carrer. Una trentena d'ells han tallat, durant vint minuts, la carretera C-63 a l'encreuament que mena cap a Lloret Residencial.

Els parcel·listes asseguren que l'Ajuntament els ha d'ajudar per poder millorar la urbanització. 'Nosaltres entenem que cada veí ha de treure els arbres i branques de la seva parcel·la, però l'Ajuntament ens hauria de donar diners per netejar les zones verdes', indica Forné. Pel que fa al mal estat dels carrers, el president assegura que, cada vegada que han anat al consistori, se'ls hi ha 'negat' l'ajuda 'perquè diuen que no hi ha diners'.

La manifestació d'aquest divendres ha durat al voltant de vint minuts. Durant la protesta, que ha transcorregut sense incidents, els veïns han fet sonar xiulets i han exhibit pancartes contra l'Ajuntament de Lloret de Mar. En una d'elles, s'hi podia llegir el lema 'Lloret Residencial reivindica els seus drets i l'ajuntament ens els nega: més impostos sense drets'.

120.000 euros per a urbanitzacions

Precisament, els veïns es queixen que la Junta de Compensació no dóna a l'abast per arreglar totes les deixadeses. 'Nosaltres paguem impostos, que ens donen drets que l'Ajuntament ens nega; el que no podem permetre és que se'ns passegin', indica Rafael Forné. I hi afegeix: 'Per treure's el mort, l'Ajuntament destina 120.000 euros a repartir entre les 39 urbanitzacions del municipi, i ens queda molt poc a repartir'.

Rafael Furné ha carregat contra l'alcalde, Xavier Crespo, per no ajudar-los. 'Nosaltres sabem que com a parcel·listes hi hem de posar de la nostra part, però el consistori també ens ha d'ajudar', ha indicat. La d'avui no és la primera protesta que porten a terme els veïns d'aquesta urbanització. L'any passat també s'havien manifestat per denunciar la manca d'aigua. Es calcula que a la urbanització Lloret Residencial hi viuen unes 500 famílies.

La manifestació d'aquest Divendres Sant és la primera que han previst els veïns durant les vacances de Setmana Santa. Des d'ara i fins al Dilluns de Pasqua, tornaran a tallar vint minuts al migdia la C-63 com a mesura de força. I si no reben resposta, amenacen amb fer més protestes a l'estiu. 'Anirem a peu fins a l'Ajuntament o tallarem la carretera cada dia per demanar que ens escoltin', conclou Forné.