El Ripollès rebrà 3,5 MEUR dels fons europeus Next Generation per a turisme sostenible

Una àrea d'autocaravanes a Gombrèn o la connexió de les tres vies verdes de Ripoll són alguns dels projectes

El Consell Comarcal del Ripollès ha rebut una subvenció de 3,5 milions d'euros dels fons europeus Next Generation per transformar i revitalitzar l'activitat turística. Segons informa l'ens comarcal, l'objectiu és convertir la comarca en un referent en turisme sostenible, transformador i integrat, i que això serveixi per rellançar l'economia del territori i fixar població.

Alguns dels projectes en què es destinaran més pressupost són la creació d'una àrea d'autocaravanes per a escaladors i senderistes a Gombrèn; la creació d'un eix verd a Sant Pau de Segúries; la interconnexió de les tres vies verdes que conflueixen a Ripoll; o la construcció d'un aparcament dissuasiu a Camprodon.

El projecte que ha presentat el Ripollès forma part dels Plans de sostenibilitat turística en destinacions dels fons Next Generation i fa èmfasi en l'auge del turisme conscient i responsables amb el territori. Des del Consell Comarcal asseguren que la voluntat és convertir en Ripollès en un referent com a destinació d'excel·lència en turisme de natura actiu. El projecte es concreta en un total de 17 accions.