El FITM de la Bisbal d'Empordà celebra els deu anys amb el cartell més eclèctic

New York Ska-Jazz Enseblme Mourn i Arrels de Gràcia son els caps de cartell

La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) escalfa motors per acollir la desena edició del FITM. El festival, que ha tingut els noms de Festival Internacional dels jardins Torre Maria i del Teatre Mundial mantenint sempre el mateix acrònim, es farà entre el 6 i el 27 de juliol al Terracota Museu. Els encarregats d'arrencar el festival seran Los Herederos de Petrona, fills de Petrona Martínez i procedents de Colòmbia que acostaran una proposta de cúmbia. Vila de Gràcia agafarà el relleu per aportar la rumba catalana i DJ Diego Armando tancarà la primera nit amb els seus temes més elèctrics.

El segon dimecres, 13 de juliol, el cantautor i vocalista empordanès Yaunest presentarà al públic de la Bisbal el seu primer Ep, 'Wonder Room'. El grup de culte de l'escena barcelonina Inspira també interpretarà el seu nou disc. El 20 de juliol serà el tron de Les Cruet, procedents del Montseny, i Mourn, el grup català que va arrencar el 2014 i va fitxar pel segell americà Captured Tracks.

L'últim dia serà el torn dels New York Ska-Jazz Ensemble, un grup que interpreta reggae, ska i música negra en general. Agafarà el relleu Espardenya Crew i tancarà la desena edicó el PD Parals.

Aquest dimarts s'ha presentat la programació del festival al Terracota Museu. En la roda de premsa, el regidor de Cultura de la Bisbal d'Empordà, Carles Puig, ha recordat la importància d'un festival d'estiu que mostri una alternativa a la resta de propostes que hi ha. "És un festival necessari en un marc d'estiu empordanès aplegat de propostes similars i massificades que aposten pels mateixos noms", ha afegit el regidor.

Les entrades pel FITM ja estan a la venda a través del web del festival per un preu de 10 euros. A taquilla en valdran 12. A més, també hi ha un abonament de 32 euros per a tots els dimecres del festival.