Presó provisional per l'home que va cremar casa seva amb els pares dins a Sant Antoni

Està acusat de danys, lesions i amenaces

El jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha decretat presó provisional i sense fiança per a un home de 56 anys i veí de Calonge i Sant Antoni, detingut aquest cap de setmana després de calar foc a la casa que comparteix amb els seus pares al municipi. Se l'acusa de danys mitjançant incendi, lesions amb agreujant de parentiu i amenaces greus.

Els fets van tenir lloc a un quart de deu de la nit quan el pare va trucar al 112 alertant que el seu fill havia cremat la casa i temia per la seva integritat i la de la seva muller segons avança Diari de Girona i ha confirmat El Gerió Digital. Els Bombers, en arribar al passatge Indústria de Sant Antoni, van apagar el foc que es concentrava a la primera planta de l'habitatge. Allà van localitzar dos focus; un al menjador i l'altre en una habitació contigua. En poc més d'un quart d'hora les flames es van poder apagar.

Per la seva banda, agents dels Mossos d'Esquadra van poder rescatar la parella d'edat avançada que s'havien refugiat al pis superior de la casa. La dona va ser traslladada en ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Palamós fruit d'una crisi nerviosa. Pel que fa a l'home, de 80 anys, va rebre l'alta in-situ.

L'autor de les flames va patir una lleugera intoxicació per inhalació de fums. Aquesta no resulta ser la primera vegada que l'agressió protagonitza una acció de violència domèstica. Prèviament ja havia amenaçat amb cremar la casa familiar i compta amb una quinzena d'antecedents per altres delictes que van des de robatoris a casos de violència domèstica.