Salt aprova reservar 6 MEUR per comprar la Gassol

Només hi van votar a favor l'equip de govern

L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha aprovat la modificació de crèdit que permetrà al consistori disposar de 6 milions d’euros (MERU) per a l’eventual adquisició de la finca de l’antiga fàbrica tèxtil Gassol. L’aprovació es va fer amb els vots de l’equip de govern (ERC/Junts), que lidera l’alcalde, Jordi Viñas (ERC) però amb els negatius de la resta d'oposició.

La fàbrica porta tancada disset anys, quan el 2005 la tèxtil va cessar l'activitat. Ara, l'Ajuntament vol adquirir-la per destinar-la a equipaments i zona verda. "Estem convençuts que estem davant una oportunitat històrica per transformar l’espai i fer un pas endavant en la regeneració i dinamització econòmica de la ciutat", assegura l'alcalde de Salt. "Una planificació que també ens permetria seguir treballant en l’ampliació d’equipaments i zones verdes de Salt", afegeix Viñas.

Per la seva banda, el regidor de Territori, Àlex Barceló, subratlla que "l’adquisició del complex de la Gassol ens permetria actuar en el reequilibri del municipi, a més de garantir la protecció d'aquest patrimoni cultural i històric".