Cinc municipis del Pla de l'Estany inicien al juny la recollida porta a porta

Dos poblacions modificaran el seu calendari per ajustar-lo als incorporats

El proper mes de juny està previst que s’iniciï la recollida de residus porta a porta als municipis de Camós, Cornellà de Terri, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà, dins del nou contracte del servei adjudicat recentment a la comarca del Pla de l'Estany.

D’altra banda als municipis de Porqueres i una part de Camós, on ja es fa el Porta a Porta des del 2018, es portarà a terme un canvi del calendari de recollida per harmonitzar-lo amb la resta de municipis.

El nou model de sistema de recollida de residus a la comarca comporta una sèrie de canvis que són la primera passa per millorar el percentatge de recollida selectiva a la comarca, ara estancada al 44% dels residus recollits, i que seguirà durant als propers mesos amb la implantació d’àrees tancades de contenidors a diversos municipis.

Durant les primeres setmanes de maig, s’inicia la campanya d’implantació en la que es faran diverses xerrades informatives per explicar el funcionament del nou servei, es resoldran dubtes i es repartirà tot el material necessari. Per tal de convocar a la ciutadania a aquestes reunions, properament s’enviarà una carta personalitzada a tothom amb la informació dels dies, hores i lloc d’aquestes.

La proposta de canvi del sistema tradicional de contenidors és el primer pas per aconseguir l’objectiu d’augmentar el percentatge de recollida selectiva fins al 60% que marca la Unió Europea i disminuir, així, les tones que s’envien a l’abocador.

L’objectiu final és poder recuperar matèries primeres per reutilitzar-les com a recursos en comptes d’enterrar-les en un abocador o incinerar-les. Amb el sistema de recollida en contenidors actual, la comarca del Pla de l’Estany  aconsegueix de mitjana tan sols un 44% de recollida selectiva, quedant molt lluny dels percentatges marcats per la legislació europea i catalana.

La recollida Porta a Porta és un sistema implantat a més de 250 municipis a tot Catalunya i que compta amb més de 20 anys d’experiència. Aquest consisteix en recollir diàriament una o més fraccions dels residus a la porta de casa seguint un calendari preestablert, permetent així recollir selectivament un 70% dels residus domiciliaris i millorant la sostenibilitat, eficiència i eficàcia del servei.