L'aeroport de Girona torna a habilitar una sala de primers auxilis

L'espai compta amb una llitera, una farmaciola i aigua potable

Set mesos després del tancament de la infermeria de l'Aeroport de Girona, la Inspecció de Treball ha comprovat que el desmantellament d'aquest servei ha comportat diverses deficiències per als treballadors. Per aquest motiu, l'òrgan ha obligat Aena a habilitar un espai de primers auxilis equipat amb una llitera, una farmaciola i aigua potable. En principi, l'empresa ja ha creat aquesta sala a la primera planta del Bloc Tècnic tot i que disposava d'un termini de dos mesos.

D'altra banda, el requeriment de la Inspecció de Treball demana que l'aeroport disposi de material de primers auxilis suficient en cas d'accident i que els vehicles de manteniment d'instal·lacions tinguin farmacioles portàtils. El mes de setembre de l'any passat, un dels membres del sindicat UGT va interposar una denúncia contra AENA pel tancament de la infermeria i amb l'objectiu de restablir el compliment de les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. Davant d'aquesta denúncia, la Inspecció de Treball va visitar les instal·lacions de l'aeroport Girona-Costa Brava el passat mes de gener i va comprovar que el tancament d'aquest servei havia provocat diverses deficiències en matèria d'atenció sanitària als seus treballadors.

Per aquest motiu va obligar AENA a habilitar un local de primers auxilis proper als llocs de treball i que comptés amb una llitera, una farmaciola i aigua potable. A més, l'empresa havia de disposar "amb caràcter immediat" de tota mena de material de primers auxilis suficient en cas d'accident i obligava a facilitar l'accés al centre mèdic més proper. En aquesta línia, el requeriment de la Inspecció de Treball també obligava a dotar amb farmacioles portàtils tots els vehicles de manteniment d'instal·lacions que estiguessin lluny de l'aeroport.

La Inspecció de Treball fixava un termini de dos mesos per habilitar aquest local tot i que des d'AENA s'ha comunicat a la plantilla que ja hi ha aquesta sala de primers auxilis a la primera planta del Bloc Tècnic de l'aeroport. D'altra banda, des del sindicat denuncien que encara no han rebut resposta sobre la petició de la reobertura del servei d'infermeria que van adreçar a la ministra de Foment, Ana Pastor.