El Patronat de Turisme insisteix en les trobades d'instagramers i impulsa les InstaGreens

Són activitats gratuïtes adreçades als usuaris d'Instagram

Després de la pandèmia es reactiven les trobades d’instagramers a la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb la programació d’InstaGreens, que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. Les InstaGreens són unes trobades gratuïtes adreçades a usuaris de la xarxa social Instagram que tenen lloc en diferents espais de la demarcació de Girona. L’objectiu és donar a conèixer i posar en valor les activitats i els projectes vinculats a la sostenibilitat que diverses poblacions i empreses turístiques del territori duen a terme en la seva aposta pel desenvolupament d’un turisme responsable.

La campanya d’InstaGreens va començar el 30 d’abril, amb la programació de la primera trobada al jardí botànic Marimurtra de Blanes, en la qual van participar una vintena usuaris. La sessió va incloure una visita al jardí botànic, un taller pràctic mediambiental de classificació de llavors, la plantació d’una llavor de murtra i un plec d’herbari que el participant es podia endur a casa. De la jornada van originar-se nombroses publicacions als perfils dels participants a través de stories i fotos al canal de continguts.

Al maig hi ha previstes dues trobades: en la primera, el dissabte 14 de maig, tindrà lloc la sortida organitzada al PGA Catalunya Golf & Wellness, de Caldes de Malavella, amb el títol "Ruta de biodiversitat, descobreix la fauna i la flora que habita dins un resort de golf" i la participació del biòleg Oriol Dalmau. En el decurs del matí es durà a terme una ruta d’arbres singulars, l’observació d’aus i un taller de tortugues. La segona trobada serà el dissabte 28 de maig al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per conèixer el projecte de conservació i seguiment de papallones diürnes. L’activitat consistirà en un recorregut a peu per boscos, camps de conreu i prats de pastura en el qual s’identificaran diferents espècies de papallones.

Properament, l’entitat anunciarà la programació de més sortides en espais naturals de gran valor i interès ambiental i turístic a l’Alt Empordà i la Selva, entre altres. El calendari de trobades InstaGreens es publica al web i es divulga mitjançant l’etiqueta #InstaGreens i, addicionalment, les etiquetes #inCostaBrava i/o #InPyrenees, a més d’etiquetes pròpies de cada activitat.

Aquesta iniciativa té relació amb la línia estratègica que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona desenvolupa per fomentar, posar en valor i donar a conèixer la creació de productes i experiències que encaixin amb el nou model turístic de país.