Blanes tanca el punt de vacunació covid-19 de Mas Enlaire després d'un any i mig

En el local social s'hi han administrat 194.000 dosis

El municipi de Blanes (Selva) recupera la normalitat després de la pandèmia. L'última mostra d'aquesta normalitat és el tancament del punt de vacunació al local social de Mas Enlaire. Durant un any i mig s'havia habilitat aquest espai per administrar els vaccins contra la covid-19 però amb la millora de la situació sanitària s'ha decidit tancar aquest centre.

A l'octubre del 2020 aquest espai va obrir-se com un punt dins de la campanya massiva contra la grip, conjuntament amb molts altres locals d'arreu de Catalunya. Aquesta era una estratègia que havia d'ajudar a alleugerir l'expansió del coronavirus a l'espera de l'arribada de les vacunes.

Una vegada es van començar a administrar les primeres dosis del vaccí contra la covid-19, Mas Enlaire va obrir conjuntament amb Mas Borinot. En aquest local social però només hi anaven persones de la població, mentre que el de Mas Borinot estava pensat com a punt massiu.

El juny del 2021, Mas Enlaire va concentrar tota l'activitat vacunal i Mas Borinot es va tancar. Mas Enlaire obria de dilluns a divendres fins que el mes passat les autoritats sanitàries van decidir restringir els dies d'obertura als dimarts i dijous per la millora de dades sanitàries. Des de principis de maig, es va decidir que encara es limitaria més obrint només els dimarts i ahir finalment es va anunciar que seria l'últim dia.

A partir de la setmana vinent, la vacunació covid de l’Equip de l’EAP de Blanes continuarà administrant-se al mòdul extern que es va instal·lar fa uns mesos a la zona d’aparcament que hi ha darrera l’ambulatori de La Plantera. La idea és que se segueixin els horaris d’aquestes dues darreres setmanes, és a dir: cada dimarts, des de les 3 del migdia fins les 7 del vespre amb cita previa.