Jutgen l'acusat de perseguir una noia de 21 anys pel carrer i violar-la a Lloret de Mar

El processat, que s'enfronta a 12 anys de presó, assegura que van tenir sexe consentit

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres l'acusat de perseguir una noia de 21 anys pel carrer la matinada del 28 de juny del 2020 i violar-la en un parc de Lloret de Mar (Selva). La víctima ha explicat al judici que tornava cap a casa després d'estar de festa amb uns amics quan el processat, a qui no coneixia de res, la va abordar fent-li insinuacions sexuals i la va seguir fins al lloc on es va produir l'agressió sexual.

La fiscalia demana 9 anys de presó i l'acusació popular, en nom de l'ajuntament, eleva la petició a 12. El processat ha assegurat que van mantenir relacions sexuals consentides: "No hauria deixat el preservatiu allà si l'hagués violat". La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, demana l'absolució.

El judici, que s'ha fet a la secció tercera, ha començat amb la declaració de la víctima. Segons ha explicat, la nit del 27 al 28 de juny del 2020 va sortir de festa amb uns amics i passades les quatre de la matinada va decidir tornar a casa des de la zona de la platja. Mentre caminava pel carrer, ha exposat que un jove que no coneixia de res la va abordar fent-li insinuacions sexuals. "Es va treure el penis intentant que jo li toqués amb la mà. Em vaig quedar totalment en xoc i vaig marxar ràpid", ha dit. "Només vaig ser capaç de girar-me per insultar-lo", ha afegit.

Segons el relat de la víctima, va accelerar el pas amb la intenció d'arribar el més ràpid possible a casa. Per això, es va desviar per una "drecera" i, en comptes de passar pel carrer principal, va agafar un camí que passa per enmig d'una zona enjardinada de Lloret. "No vaig veure que em seguís", ha explicat.

No va ser fins que estava ja en aquesta zona verda que el va tornar a veure. La noia ha explicat que la va empentar en diverses ocasions fent-la caure a terra i que, a més, en un moment determinat va veure que ell tenia la seva targeta de crèdit : "Em va sorprendre perquè no em vaig adonar que me la tragués".

La víctima ha exposat que, en una d'aquestes caigudes a terra, el processat la va violar. Després, va marxar del lloc deixant-la allà.

La noia va trucar al 112 per denunciar els fets: "Però tenia molta por i volia marxar d'allà. No vaig esperar que arribés la policia". Se'n va anar a casa d'una amiga i hores més tard, ja la tarda del 29 de juny, el va anar a denunciar.

Relacions consentides

L'acusat, que ha declarat al final del judici i només ha respost a les preguntes del seu advocat, sosté que van mantenir relacions sexuals consentides. Segons la seva versió, mentre caminava pel carrer es va creuar amb la víctima i va veure que estava "animada". Van començar a xerrar i a "fer bromes" fins que, apunta, la noia li va dir que anessin a un lloc "més apartat". "Va ser ella qui va decidir el lloc", ha afegit.

Dues de les proves principals que esgrimeixen les acusacions són les imatges de les càmeres de videovigilància durant el recorregut que van fer i el preservatiu amb ADN localitzat al lloc dels fets. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona apunta que hi ha dos vídeos clau: el primer on es veu un "estira-i-arronsa" entre els dos i el segon on apareix la víctima marxant i l'acusat "com perseguint-la". L'acusat ho nega i afirma que estaven "jugant".

En relació al preservatiu, el processat ha dit que sap que existeix l'ADN i que "no l'hauria deixat allà" si l'hagués agredit sexualment.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per identificar i detenir el sospitós. Finalment, el van arrestar el 15 de juliol. La Policia Local de Lloret el va aturar per anar sense mascareta. No duia documentació al damunt però, quan va donar el número d'identificació, van veure que l'estaven buscant.

Investigadors dels Mossos que eren a la zona buscant-lo van anar fins allà. Va ser aleshores quan va arrancar a córrer per intentar fugir, tot i que el van poder interceptar. L'acusat ha dit que va voler marxar perquè va sentir que el detindrien i va tenir "por".

La fiscalia l'acusa de violació i demana 9 anys de presó i 10 anys de llibertat vigilada. També sol·licita que no es pugui apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 12 anys. En concepte de responsabilitat civil, vol que indemnitzi la víctima amb 15.000 euros pel dany moral. L'acusació popular, en nom de l'ajuntament de Lloret de Mar, eleva la petició de presó a 12 anys perquè li aprecia les agreujants de traïdoria i d'haver buscat un lloc apartat per assegurar la seva impunitat.

La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, vol l'absolució. L'advocat qüestiona que hi hagi proves per sustentar una condemna, sobretot perquè no s'ha pres declaració a l'amiga a qui la víctima va anar a demanar ajuda, tampoc s'ha aportat la gravació de la trucada al 112 i la noia no tenia lesions tot i haver descrit que va caure a terra més d'un cop arran de les empentes.

El judici ha quedat vist per a sentència.