El bar Núria de Girona té la llicència caducada des de fa 19 anys

Guanyem reclama a l'Ajuntament que inicií els tràmits de renovació

Guanyem Girona va denunciar en el transcurs del ple celebrat dilluns que el bar Núria, situat a la plaça Poeta Marquina, està prestant activitat de manera irregular ja que la concessió municipal per a la seva explotació va caducar fa 19 anys. Aquesta és una demanda que ja va formular el 2018 la CUP, també en el transcurs d'un ple ordinari, però que des d'aleshores s'ha mantingut igual.

La problemàtica recau en que es desconeix si els terrenys són actualment de titularitat municipal o bé d'ADIF i fins que no s'hagi resolt aquest punt no serà possible renovar el contracte. Segons el portaveu del principal grup a l'oposició, Lluc Salellas, l'Ajuntament "no ha fet res" i els demana que negociïn amb l'administrador ferroviari.

La primera concessió municipal al Núria va ser atorgada el 1939 al propietari d'un negoci familiar, que el 1968 va traspassar-lo a la seva filla. Llavors va signar-se una concessió per a 25 anys amb la nova propietària, a qui el 1993 es va concedir una pròrroga de deu anys. Just després, la propietària va traspassar el negoci al Grup Boira.

Al seu torn, la regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, va acusar Salellas de treure aquesta qüestió a la llum sempre que s'apropen eleccions i que no és un tema "fàcil de resoldre". En aquest sentit va explicar que l'àrea de Serveis Jurídics del consistori hi estan "treballant" i s'ha d'esclarir doncs, de qui és la titularitat dels terrenys. "Cal fer uns estudis molt profunds a nivell jurídic, no és una qüestió simple", va reblar Planas.