La Casa Azul, La Bien Querida i Ramon Mirabet, primeres confirmacions del Tempo de Girona

La 14a edició del festival del Barri Vell s’iniciarà el 8 de juliol

El 14è Festival Tempo de Girona arrencarà a partir del 8 de juliol al Barri Vell. L’esdeveniment s’iniciarà amb tres dies consecutius de concerts a la plaça dels Jurats, escenari que recuperen tres anys després, a càrrec de La Casa Azul, La Bien Querida, Ramon Mirabet -estrenen nou disc-, Cecilia Krull, Joina i Blondex.

Un cop celebrats aquests concerts -de pagament-, Tempo n’organitzarà de gratuïts als jardins del passeig Arqueològic, juntament amb altres propostes literàries i gastronòmiques. L’esdeveniment seguirà apostant per la inclusió i Mirabet actuarà al costat d’una intèrpret de Llengua de Signes. També s’apostarà per la nit Tempo Dones amb un cartell únicament femení. Les entrades tenen un preu d’entre entre 24 i 29 euros i ja es poden comprar al web www.tempogirona.com.

La plaça dels Jurats, situada al costat del passeig Arqueològic, va acollir concerts de Tempo per darrer cop el 2019, abans de la pandèmia. Els concerts d’aquest espai seran de pagament, a diferència dels del passeig Arqueològic -situat al costat-, en què la programació s’està acabant de tancar.

El Tempo donarà el tret de sortida el divendres 8 de juliol amb La Casa Azul, el dissabte 9 serà el torn de Ramon Mirabet i el diumenge 10 tindrà lloc l’anomenada Tempo Dones amb la presència de quatre grups i artistes femenines: La Bien Querida, Cecilia Krull. Joina i Blondex. Albert Candela, director del Tempo Girona, destaca que “és un festival fet a mà; donem importància a artistes i la gastronomia local i donem vida a espais del Barri Vell. La plaça dels Jurats és un senyal d’identitat de Tempo, és un espai idíl·lic i poder recuperar-lo és tornar a temps de prepandèmia. Aquest any seguirem apostant per la inclusió, en aquest cas amb traducció simultània amb llenguatge de signes a càrrec d’EnCantados en el concert de Ramon Mirabet”.

La banda barcelonina La Casa Azul, amb el cantant Guille Milkyway al capdavant, estrenarà a Girona el seu darrer senzill, ‘No hay futuro’. El de Tempo és l’únic concert programat de moment a les comarques gironines pel grup de pop electrònic (entrades a 29 €), que té com a himne ‘La revolución sexual’.

Qui també presenta nou disc és Ramon Mirabet (25 €). ‘Free’ és el quart disc en anglès del cantautor barceloní, que actuarà al costat d’una intèrpret de Llengua de Signes (EnCantados) per facilitar l’assistència de persones sordes. L’any passat, Tempo ja va apostar per la inclusió social amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE i el Sector Est de Girona.

El tercer dia consecutiu de concerts a la plaça dels Jurats es completarà amb el Tempo Dones (24 €). La Bien Querida serà el cap de cartell de la jornada i també estrena nou single, ‘Resistiré’. Liderada per la cantant basca Ana Fernández-Villaverde, combina pop amb altres estils musicals com el flamenc, l’electrònica o l’indie. El mateix 10 de juliol hi actuarà la madrilenya Cecilia Krull, coneguda per ser la veu de la sintonia de ‘La Casa de Papel’ i que es considera una cantant versàtil que es va iniciar en el món del jazz. El de Krull, serà l’únic concert a Catalunya de l’estiu. Completaran el cartell les gironines Blondex (discjòquei que combina psytrance, electrohouse i pop electrònic) i Joina (una de les veus emergents del panorama musical en català i que uneix música urbana, pop i jazz).

L’estiu passat la intenció de Tempo era celebrar concerts d’MClan, Dorian i Sofía Ellar a la Copa (Devesa), però finalment es va desestimar, de comú acord amb els artistes, per la situació sanitària d’aquell moment i per les mesures per a la contenció de la Covid. Des de l’organització hi havia la intenció de poder celebrar-los aquest any, però finalment s’ha optat per recuperar el model de concerts a la plaça dels Jurats per motius logístics i d’organització.