L'Estat exigeix a Olot i les Preses penjar la bandera espanyola a la façana

La capital de la Garrotxa explica que no incompleix la llei perquè no té cap bandera penjada

L'Estat ha enviat notificacions a diversos ajuntaments de la garrotxa reclamant-los explicacions sobre per què no pengen la bandera espanyola a les façanes. Alguns d'aquests municipis han estat denunciats per ciutadans anònims. Entre els ajuntaments que han rebut l'avís es troben el d'Olot i el de les Preses. En el cas d'Olot, l'alcalde diu que no estan incomplint la llei perquè no tenen cap bandera penjada a la façana, ni l'espanyola ni cap altra.

La Delegació del Govern central a Catalunya està aquets dies demanant explicacions als ajuntaments garrotxins sobre per què no tenen penjada la bandera espanyola a la seva façana. A la comarca, són diversos els ajuntament que han rebut la notificació. Els casos que han transcendit són els de Olot i les Preses. En el cas d’Olot, consideren que no incompleixen la llei perquè només tenen la senyera penjada en un màstil proper a l’Ajuntament i no a la façana. 

Aquestes notificacions de l’Estat han arribat als ajuntaments després que ciutadans anònims hagin denunciat aquesta situació. Segons l’alcalde d’Olot, que hi hagi la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament no és una voluntat majoritària de la ciutadania. Els ajuntaments que han rebut la reclamació han consultat la situació amb l’Associació de Municipis per la Independència. L’Associació creu que la resposta dels consistoris s’hauria de donar de forma conjunta.


 
Aquesta notícia ha estat elaborada per: