Cistella crearà una comunitat energètica que permetrà un estalvi del 20% en la factura elèctrica

El projecte beneficiarà els veïns que s'hi sumin i els cinc equipaments municipals

L'Ajuntament de Cistella (Alt Empordà) crearà una comunitat energètica al municipi a través d'una placa fotovoltaica que s'instal·larà a l'escola del poble. L'energia que produeixi aquesta placa permetrà reduir un 20% la factura de la llum als veïns que s'hi sumin.

A més, el consistori reduirà un 30% la despesa energètica ja que repartirà l'energia entre els cinc equipaments municipals com ara l'escola, l'ajuntament, el dispensari, el camp de futbol i la piscina. L'energia es repartirà de manera variable al llarg de l'any entre els membres per aprofitar al màxim aquesta instal·lació, ja que anirà en funció de les necessitats de cada un. D'aquesta manera, es preveu que l'escola estiri més de les plaques a l'hivern i la piscina, a l'estiu.

El projecte busca obtenir una reducció en l'emissió de tones de CO2, que el consistori preveu evitar 7.683 tones. A banda dels beneficis ambientals i energètics, la creació d'aquesta comunitat energètica també vol aconseguir beneficis socials de cohesió entre la població i garantir un accés solidari a l'energia neta, donant prioritat les persones vulnerables com a membres del projecte. L’administració i gestió dels fluxos energètics i econòmics de +Cistella aniran a càrrec de l’empresa elèctrica local Agrienergia, Es preveu que la comunitat energètica es posi en funcionament a partir de l'agost.