ERC de Sant Hilari Sacalm escull Xavier Prat com a cap de llista per a les eleccions municipals

Actualment està com a cap de l'oposició al consistori

La militància d’Esquerra Republicana de Sant Hilari Sacalm (Selva) ha escollit l’actual cap de l'oposició, Xavier Prat, com a candidat per a les properes eleccions municipals del 2023. L'assemblea, que s’ha celebrat a la Casa de Cultura, ha comptat amb la presència dels militants del municipi selvatà.

Xavier Prat, conscient de la responsabilitat que comporta treballar per un municipi referent a la comarca com és Sant Hilari Sacalm, afronta amb molt d’entusiasme el repte polític de ser reelegit: “Estic molt content d’haver rebut el suport de la militància per tornar a encapçalar la llista d’Esquerra Sant Hilari. És una gran honor poder representar aquest gran grup de persones. Amb esforç, compromís i dedicació treballarem per aconseguir el poble que es mereixen els nostre veïns i veïnes.”

El candidat republicà ha afirmat que és "més necessari que mai apostar per la transversalitat i continuïtat" del projecte polític que encapçala. "Des d'ERC Sant Hilari continuarem treballant per tornar el nostre municipi, que tant ens estimem, al mapa. Volem liderar nous projectes socials i econòmics respectant sempre l’espai natural que ens envolta i que converteixin la nostra vila amb un referent comarcal", ha explicat.

"Sant Hilari Sacalm necessita un nou lideratge ferm i compromès amb un equip de persones treballadores com el nostre per tornar a la vila l'alegria i la il·lusió necessària per aconseguir l'avenç i el progrés. Volem formar part del canvi i impulsar un nou model energètic centrat en les energies renovables per ser un municipi autosuficient i sostenible", ha conclòs.  

Xavier Prat va néixer a Osona l’any 1972 i fa vint anys que resideix a Sant Hilari Sacalm. És llicenciat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Vic i des del 2019 és regidor a l’oposició al municipi selvatà.

L’any 2009 va participar en els actes de promoció de la consulta sobre la independència del 13 de desembre que es van fer a diversos municipis catalans. També ha participat en diferents actes d’arreu de Catalunya de l’Assemblea Nacional Catalana. Pel que fa al teixit associatiu municipal, l’any 1997 va començar a formar part del grup Torna en Serrallonga, en el qual va participar a les danses, va fer de trabucaire i va representar personatges de l’escamot d’en Serrallonga. A més a més, també ha format part d’entitats esportives com són el futbol i el bàsquet.