Més de 4.000 persones han participat en l’XI Setmana de l’Activitat Física i la Salut de Salt

Enguany s’ha allargat durant gairebé un mes

L’onzena edició de la Setmana de l’Activitat Física i la Salut de Salt (SAFIS) ha comptat enguany amb la participació de 4.171 persones. La programació d’aquest 2022 s’ha allargat durant quatre setmanes, concretament del 4 d’abril a l’1 de maig, i ha comptat amb més de cinquanta activitats, totes elles gratuïtes.

D’entre aquestes xifres cal destacar la bona acceptació de la SAFIS entre els centres educatius saltencs ja que hi han participat més d’un 75% dels alumnes d’entre P5 i 4t d’ESO, concretament 3.182 escolars.

Unes de les novetats de l’edició d’enguany han estat les diferents sessions al circuit de Pump Track que han aplegat 279 alumnes de 4t d’ESO i que han estat dinamitzades per la Fundació Frodeno Fun(d) i els tallers Salut a l’Escola a càrrec del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, als quals han assistit 465 alumnes.

El regidor d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Salt, Jesús Vilaplana, valora molt positivament aquestes xifres i afirma que “és un tot un èxit haver pogut involucrar a més de 4.000 saltencs en alguna de les activitats que s’han programat per la SAFIS i ens encoratja a continuar treballant en la mateixa línia i, que no és una altra, que difondre els beneficis que suposa per a la salut la pràctica d’activitat física”.

La SAFIS s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física que, cada any, se celebra el 6 d’abril i el Dia Mundial de la Salut, el 7 d’abril. Les activitats que s’han organitzat a Salt han anat des de sessions de dansa, spinning, futbol, bàsquet, curses, ioga, gimcanes, marxa nòrdica o en bicicleta, tallers o xerrades, entre d'altres.