Llagostera escalfa motors per la celebració aquest cap de setmana del 5è Festival Espurnes

Actuaran Gemma Humet, Joan Reig o Sotrac, entre d'altres

El Festival Espurnes ja es prepara per tornar al seu format habitual després de dues edicions excepcionals a causa de la pandèmia. Aquest cap de setmana, el divendres 6 i el dissabte 7 de maig, el Parc de l’Estació de Llagostera (Gironès) s’omplirà de música amb el festival organitzat per Sotrac i La Tornada. L’Espurnes vol ser un aparador cultural on el públic pugui passar el dia, gaudir de la millor música en un ambient familiar i descobrir noves propostes.

La cinquena edició comptarà amb un cartell de primer nivell i amb algunes estrenes destacades, com les de Gemma Humet, que farà el primer concert de presentació de “Rere tot aquest fum” des- prés de la preestrena a l’Atlàntida de Vic; Joan Reig, que també arriba amb nou disc sota el braç, o Anna Andreu, que acaba de publicar “La Mida” i també en farà l’estrena a terres gironines.

El festival també serà una oportunitat per veure grups poc habituals a Girona i propostes emergents que estan creixent amb força. Una mostra d’això és la presència de Valira, que, després de passar per festivals tan importants com el Viña Rock o el Festival de les Arts, presentaran “Supernova” per primera vegada a Comarques Gironines. També hi seran Guineu, que amb èxits com “Putu any” s’han convertit en un dels grups més de moda a casa nostra, i Secundària, un grup cridat a conver- tir-se en la revelació de la temporada.

El tercer gran eix de l’Espurnes és l’aposta pel talent local i el divendres unirà dos dels grups gironins amb més èxit del moment: La Ludwig Band, flamants guanyadors del Premi Enderrock a millor disc de l’any, i Fetus, que reivindicaran el repertori de Jaume Arnella en clau de punk. El cantautor Alverd Oliva, que actuarà el dissabte en format duet, també serà una de les apostes de proximitat i no hi podia faltar la presència de Sotrac. El grup amfitrió del festival actuarà dissabte a la tarda i presen- tarà per primera vegada en directe “Una Sola Flama”, la cançó dels cinc anys de Festival Espurnes.

L’Espurnes tampoc perdrà l’activitat matinal i hi haurà concerts i activitats durant tot el dissabte al matí. Caïm Riba presentarà “Llunes de Plató”, el disc que li acaba de donar el Premi Enderrock a mi- llor disc de cançó d’autor. A més, també hi haurà la Colla Jove Percunautes, un projecte comunitari de percussió format a Santa Cristina d’Aro, i un taller de malabars per als més petits.

Cançó dels 5 anys

L’Espurnes celebra 5 anys i, per commemorar-ho, fa unes setmanes va presentar ‘Una Sola Flama’, una cançó de Sotrac inspirada en el festival i que compta amb les col·laboracions de gairebé una desena d’artistes que han passat per l’Espurnes: Cesk Freixas, Pau Alabajos, Tona Gafarot, Mireia Vives i Borja Penalba, Sergi Carbonell, Adrià Dilmé i Paula Grande.