El Col·legi de l'Advocacia de Girona celebra presencialment el dia de la seva patronal

Es van imposar 25 togues als nous col·legiats

Vint-i-cinc nous col·legiats i col·legiades del Col·legi de l’Advocacia de Girona (ICAG) van rebre el divendres a la tarda, durant la celebració de la festa patronal de Sant Raimon de Penyafort, les togues que simbòlicament els donen la benvinguda a la professió de l’advocacia. En l’acte també es va fer entrega d'insígnies commemoratives i diplomes a setanta-set col·legiats gironins que compleixen 25 anys d’exercici professional i a sis més que han exercit professionalment durant 50 anys.

Durant l’acte ha tingut lloc l’agermanament de l’ICAG amb el Col·legi d’Advocats d’Oviedo, un acord amb l’objectiu d’estrènyer encara més els vincles ja existents entre ambdues institucions. El degà d’Oviedo, Luís Carlos Albó, ha recollit la placa commemorativa de l’agermanament.

Igualment, s’han lliurat els Premis Narcís de Sant Dionís, que han rebut el degà del Col·legi d’Advocats de Melilla, Blas Jesús Imbroda Ortiz, l’advocat Josep Arxer Canal i, a títol pòstum, el notari Juan Ramón Palomero Gil. El Premi de Narrativa curta Sònia Ors ha recaigut en Gerard López Roca pel seu relat “Víctimes”, i el de Fotografia se l’ha endut el lletrat Xavier Sureda Massaguer. 

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Girona (ICAG), Carles McCragh, ha reivindicat en el seu parlament l’exercici del dret “com un dels millors instruments per tenir una societat més justa i igualitària”.

En aquest sentit, McCragh ha recordat que “en moments com els actuals, quan sortim d’una pandèmia, quan patim una crisi econòmica que castiga als més vulnerables, quan veiem com es qüestionen alguns drets fonamentals i quan assistim a un món en convulsió amb una guerra a Europa, els valors de la justícia són fonamentals per mantenir l’equilibri a la nostra societat”.

El degà de l’ICAG ha demanat als nous togats que “no us oblideu mai d’explicar i aplicar la responsabilitat social que ens pertoca com a advocats i advocades”. Per la seva banda el president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres, Joan Ramon Puig, ha animat als nous col·legiats a fer servir el català a la justícia, i els ha esperonat a explorar el nou portal jurídic Compendium.cat, que ofereix més de 700 recursos lingüístics per fomentar l’ús de la llengua pròpia en l’àmbit del dret.

Recuperació després de les restriccions

La celebració de Sant Raimon de Penyafort s’ha desenvolupat a l’Auditori de Girona i significa també la recuperació d’aquesta festa patronal després que en els dos anys anteriors s’hagués hagut de suspendre a causa de les restriccions provocades per la pandèmia.

En l’acte també hi han participat el director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació del Departament de Justícia de la Generalitat, Joan Ramon Casals, i el tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.