La 5a Cursa Solidària dels Bombers discorrerà per senders de Queralbs, Ribes i Pardines

Se celebrarà els dies 28 i 29 de maig

Ribes de Freser va acollir ahir la presentació de la 5a edició de la Cursa Solidària de Muntanya Bombers amb Causa- Memorial Rafa Arnabat que té lloc al municipi del Ripollès. Se celebrarà els propers dies 28 i 29 de maig i, com cada any, els beneficis de les inscripcions es destinaran a la recerca de malalties infantils i projectes socials d’atenció a la infància en risc dels centres de la Fundació Sant Joan de Déu de Catalunya.

Dissabte es faran les curses infantils que, com a novetat d’aquest any, inclouen una cursa infantil adaptada per fer-la inclusiva, on tots els nens i nenes amb capacitats diferents podran participar. La inscripció és gratuïta. I diumenge es farà la cursa de muntanya, amb dos recorreguts: un tram llarg, tipus cursa, de 23,5 km, i un altre de curt de 12'5 km que es podrà fer corrent o caminant.

Enguany, la prova esportiva farà el recorregut per camins i senders dels termes municipals de Ribes de Freser, Queralbs i Pardines. A partir de l’any vinent, la cursa serà itinerant per tot el territori.

 El projecte solidari Bombers amb Causa

Bombers amb Causa neix fruit de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya amb la intenció clara de recaptar fons per a la recerca de malalties infantils dels nens i nenes atesos a Sant Joan de Déu incorporant, des del 2018, projectes socials d’atenció a la infància vulnerable i altres cossos de bombers. Inicialment es va crear el Calendari Solidari, del qual aquest 2022 ja hem fet la 11a edició, i després van sumar-se dues curses solidàries que han fet més gran el projecte.

Ara ja fa 6 anys es va crear la Cursa Solidària de Muntanya Bombers amb Causa- Memorial Rafa Arnabat que anteriorment es realitzava a Sant Jordi de Cercs i que ara és itinerant.

En aquests 11 anys de trajectòria, la recaptació total del projecte Bombers amb Causa ja ha superat els 600.000 euros.

A l'acte hi eren presents l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mónica Santjaume, i el regidor d’esports del consistori, Cosme Moreno, juntament amb Albert Corominas, David Sadurní i Manoli López, com a organitzadors de la cursa i membres de l’equip Bombers amb Causa.

Els ha acompanyat Miquel Trulls, cap del parc de Bombers de la Generalitat a Girona i també membre de Bombers amb Causa.