El Museu de la Garrotxa prepara tallers per aprendre els balls de la Faràndula

Diferents balladors ensenyaran els passos dels balls dels gegants, cabeçuts i cavallets

El Museu de la Garrotxa està preparant l’exposició “Del taller al carrer. La faràndula olotina”, que es podrà visitar a partir del dissabte 14 de maig a la Sala Oberta, fins al 15 d’agost. Durant aquestes setmanes, la restauradora del museu restaura les diferents peces de guix que s’exposaran a la mostra. Es tracta dels originals de l’Àliga, el Conills, el Drac i el Gat, entre d’altres.

Coincidint amb l’obertura de l’exposició i per celebrar el Dia Internacional dels Museus, s’ha preparat La Festa de la Faràndula, pel cap de setmana del 14 i 15 de maig. Una de les activitats estrella de la festa serà el taller “Ballem com els gegants, nans i cavallets”. Diferents balladors ensenyaran els passos de ball de la faràndula de la ciutat.

El taller està pensat per a infants a partir de 5 anys i tindrà lloc el dissabte 14 de maig de 17 a 19 h i el diumenge 15 de maig d’11 a 13 h al Pati de l’Hospici. Les entrades gratuïtes per assistir al taller es podran agafar a partir del dilluns dia 2 de maig a les 18 h a través del web d’Olot Cultura. Els infants que vulgui participar-hi haurà de tenir una entrada. En cas de pluja, aquests tallers s’anul·larien.

A més dels tallers, a la Festa de la Faràndula també es presentarà el llibre La faràndula de la Garrotxa. Gegants. Es tracta d’un recull de tots els gegants de la comarca, il·lustrats per JuanlO i descrits correctament. Properament es presentarà tots els detalls de l’exposició, així com les diferents activitats complementàries.