Salt recupera la Fira Tèxtil després de dos anys

S'han previst concerts, desfilades i una sessió de contes

El proper dissabte 7 de maig torna la Fira Tèxtil de Salt (Gironès) que aquest any arribarà a la seva vuitena edició després que durant els darrers dos anys no s’ha pogut celebrar per les restriccions derivades de la covid. El Passeig Ciutat de Girona tornarà a ser l’epicentre d’una mostra que comptarà amb la participació d’una trentena d’expositors, entre artesans i dissenyadors.

La Fira compta amb una programació que inclou activitats per a totes les edats i, en aquesta línia i durant tota la jornada, hi ha previstos diversos tallers infantils i familiars per elaborar ninotets i molinets de feltre o atrapasomnis.

També a les 12h, Jordi Tonietti dura a terme una sessió de contes i rondalles i a les 17.00 hores està previst el Concert de Xamfaina. D’altra banda, a les 20h, se celebrarà la desfilada Veïnat Fashion Show en la qual està previst que set botigues de Salt que mostrin els seus productes, des de roba de dona i home a complements.

La regidora de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Salt, Cristina Alarcón, explica que “estem molt contents perquè la Fira Tèxtil al barri del Veïnat de Salt és una nova prova que, després del parèntesi de dos anys per la Covid, el municipi torna a bullir d’activitat i l’activitat firal n’és un clar exemple”.

Enguany es podrà visitar l’estand del grup Qsir i Saltar, un projecte de formació en el qual hi participen 15 dones aprenent tècniques de disseny, patronatge i costura. El programa s’emmarca en el Pla de Reactivació del sector tèxtil de l’Ajuntament de Salt i compta amb el finançament de la Diputació de Girona. Hi col·laboren el Casal dels Infants, Qstura Escola de disseny, patronatge i confecció, i l’Ateneu Popular Coma Cros.