Prop de 600 alumnes de primària d'Olot participen en el Rodajoc

S'ha recuperat l'activitat després de la pandèmia

El recinte firal d’Olot s’ha convertit aquest dimecres 27 d’abril en un espai gegant de jocs d’arreu del món. Així s’ha dut a terme la nova edició del Rodajoc d’Olot després de dos anys d’aturada arran les mesures de contenció i prevenció de la covid-19.

Després de treballar-ho durant tot el curs a les classes d’Educació Física, un total de més de 555 alumnes de 3r de primària de les escoles de la comarca han pogut aprendre amb jocs tradicionals i cooperatius.

La iniciativa busca que els infants gaudeixin del joc a l’aire lliure i, alhora, puguin recuperar jocs tradicionals de carrers i places així com potenciar l’intercanvi cultural. Compta amb 3 circuits iguals de 12 jocs i 2 espais de descans. Alhora, el projecte també busca afavorir les relacions personals d’infants de diferents centres i cultures així com fomentar l’interès i el respecte per l’entorn.

Cada grup d’alumnes – format per alumnes de diverses escoles de La Garrotxa - ha anat guiat i acompanyat per estudiants dels cicles esportius de l’Escola Pia d’Olot que des de fa anys col·laboren en aquesta activitat. A més, alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Escola Pia també hi participa com una de les activitats formatives de l’àrea de Servei Comunitari.

El Rodajoc forma part del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot i s’organitza conjuntament entre l’Àrea de Cultura i Educació, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot i el professorat d’educació física de les escoles de primària de tota la comarca.