46 obres opten als premis d'arquitectura de Girona 2022

Els premiats en les diverses categories i el Premi de l’Opinió es donaran a conèixer el divendres 27 de maig

El jurat dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2022 ha seleccionat un total de 46 projectes dels 119 que s’han presentat a la 24a edició dels guardons que, des de l’any 1997, organitza la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

De les 46 obres seleccionades, 27 pertanyen a la categoria Arquitectura (obres de nova planta, reformes i rehabilitacions), set corresponen a la d’Interiors(obres on l’accent recau en el tractament de l’espai interior), sis són de la categoria Paisatges (obres en espais urbans com carrers, places... i en espais naturals, parcs, jardins...), i les altres sis són d’Espais efímers (obres de durada limitada com exposicions, muntatges, escenografies.).

En aquesta edició, el jurat ha estat format per les arquitectes Isabela de Renteria, com a presidenta, i Montse Nogués i Marta Benedicto com a vocals.

Premis del jurat i de l'opinió

Les obres premiades pel Jurat i el Premi de l’Opinió, que atorga la ciutadania amb el seu vot des del portal, es donaran a conèixer el divendres 27 de maig en un acte a la seu de la Demarcació de Girona del COAC (plaça de la Catedral, 8).

Un any més, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona són possible gràcies a les empreses i institucions que hi donen suport, com ara el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona; Jung, com a patrocinador principal; COMPAC, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, Brancós Ceramics, HNA –Germandat Nacional d’Arquitectes, Hotel Ciutat de Girona, IRSAP, Palahí – Materials de construcció, Plantalech, Tendències Girona, Terreal i Vidresif, com a col·laboradors. En aquesta edició, els productes oficials són el Restaurant Mimolet i Caves Llopart, mentre que La Comarca d’Olot, el Diari de Girona, l’Empordà, l’Hora Nova, el Punt Avui i Televisió de Girona són els mitjans de comunicació oficials.