Torna la Fira de la Primavera d'Olot el proper 1 de maig

Es recuperen activitats que s'havien anul·lat amb la pandèmia

Olot (Garrotxa), dona la benvinguda a la primavera amb la tradicional fira multisectorial que tindrà lloc el proper diumenge 1 de maig, de 10 a 20 hores, al centre de la ciutat. Com cada any, el Firal acollirà el 79è mercat de l’automòbil (nou i d’ocasió), maquinària de jardí i la secció comercial amb 10 empreses de la comarca.

Al Firal Petit i a la plaça de l’U d’octubre hi haurà el mercat d’artesania amb més de 30 parades de productes elaborats artesanalment, tant alimentaris com joieria, tèxtil, llibres, atrapa somnis, articles per mascotes, cosmètica, etc., juntament amb 2 parades de flors i planter. Enguany, després de la pandèmia generada per la covid-19, es recupera el mercat extraordinari de roba i complements al Firalet, a la plaça Balmes i carrers adjacents. Es tracta d’un dels mercats més esperats pels olotins que, aquest 2022, reunirà més de 100 parades. I a la plaça Hospital, s’instal·larà el mercat de col·leccionisme i andròmines amb una quinzena parades de 9 a 14h.

En paral·lel, a l’Hospici, de 10 a 14h i de 16 a 20h, s’exposarà la 27a Mostra de bonsai i Suiseki organitzada per l’Associació Garrotxina d’Amics del Bonsai i, als paratges de la Moixina, se celebrarà la 9a cursa de la Moixina, organitzada per Linkinesis. Enguany, també es recupera l’exposició del Motor Antic Garrotxa que de 10 a 19h s’ubicarà al pati de l’antic hospital. Aquesta serà la 18a edició i versarà sobre un monogràfic de la Montesa per commemorar el 60è aniversari de l’Impala.

A la plaça de Josep Clarà, de 10 a 14h i de 15 a 19h, es podran fer passejades amb burros i ponis, i a la part central a partir de les 11.30h hi haurà els actes previstos per commemorar el dia de la mare a càrrec del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot.

També hi haurà activitats per fer en família: a la plaça Major, de 10 a 14h i de 16 a 19h, es podrà jugar en una fusteria peculiar on les màquines semblen treballar soles gràcies a L’Atelier, mentre que a les 11h es podrà fer una visita guiada a l’Espai Cràter i a les 12h, a la plaça del Mig, Kids&Us representarà Under the sea, un conte en anglès per als més petits de casa. De 10.30 a 13.30h també es podrà gaudir d’una exhibició de horseball i doma a la plaça de Braus a càrrec del Club Horseball Garrotxa, mentre que a les 18h, l’Esbart d’Olot representarà l’espectacle de dansa Posa’n un tros al Teatre Principal d’Olot.

A més a més, hi haurà entrada gratuïta als Museus d’Olot i els comerços del centre obriran les seves portes durant tot el dia.