Clic.cat de Vall d'en Bas aconsegueix 3.628 passatgers i s'estendrà als caps de setmana d'estiu

El sistema ha permès optimitzar recorreguts i tenir un estalvi del 50% en les emissions de CO2

El servei de transport a demanda Clic.Cat de la Vall d'en Bas (Garrotxa) de la Vall d'en Bas amb ha dut 3.628 passatgers des que es va posar en marxa fa nou mesos i s'estendrà als caps de setmana d'estiu com aprova pilot .

L'Ajuntament en fa un balanç positiu i remarquen que el sistema ha permès disminuir els quilòmetres per expedició a la meitat, optimitzant els recorreguts i obtenint així un estalvi del 50% en relació a les emissions de CO2 d'un servei regular.

Pel que fa als usuaris, des que es va posar en funcionament, la xifra mitjana ha estat de 20 passatgers al dia, tot i que el mes de març es va enfilar fins a les 26. A més, destaca que el 80% dels usuaris fan les reserves a través de l'aplicació mòbil Nemi i el 20%, per telèfon.

Amb aquestes dades, l'Ajuntament de la Vall d'en Bas vol continuar millorant i "ajustant" el servei a les necessitats de la ciutadania. En aquest sentit, de la reunió de que s'ha fet aquest dilluns, el consistori i la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya han acordat posar en marxa el servei durant els caps de setmana d'aquest estiu, com a prova pilot, per valorar la seva utilització i el seu establiment de manera definitiva.