Sotheby's subhastarà a Hong Kong i Nova York dos sopars amb Ferran Adrià

El preu de sortida és de més 3.800 euros

La casa de subhastes Sotheby's posarà a la venda pública dos sopars amb el xef català Ferran Adrià en les subhastes que es realitzaran el proper 3 d'abril a Hong Kong i el 26 d'abril a Nova York. Amb un preu de sortida de 5.000 dòlars (més de 3.800 euros), els àpats són per a quatre persones cadascun i es realitzaran al Tickets, el restaurant que el germà d'Adrià té a Barcelona. Els dos sopars són el reclam estrella d'aquestes dues subhastes, que inclouran lots de vins del Bulli i altres objectes i utensilis del clausurat restaurant, com coberteria, plats, safates, ganivets o quatre bates blanques signades per Ferran Adrià, entre d'altres.

Els guanys de la subhasta aniran al BulliFoundation. Sotheby's ja havia anunciat al novembre la subhasta a Hong Kong i Nova York de la bodega del restaurant El Bulli, formada per 8.807 ampolles que Ferran Adrià i Juli Soler van acumular al llarg dels 27 anys de trajectòria al capdavant del restaurant, que va tancar portes l'estiu del 2012. El preu estimat de la bodega és d'entre 1,1 i 1,6 MEUR. Algunes de les ampolles van ser expressament etiquetades per al restaurant.

Ara, la casa de subhastes ha anunciat una ampliació de les vendes públiques previstes per al 3 i el 26 d'abril i hi ha afegit també dos sopars amb el reconegut xef, així com diversos utensilis que es feien servir al famós restaurant de Roses. "Estem molt contents d'oferir als amants del menja ri el vi una oportunitat de gaudir d'una part de l'experiència d'El Bulli. A més dels vins de la bodega, la subhasta d'El Bulli inclourà equipament, records i experiències, totes venudes en benefici de la fundació benèfica fundada pel xef Ferran Adrià", ha dit el president de la divisió de vins de Sotheby's a Amèrica i Àsia, Jamie Ritchie, a través d'un comunicat.

Els sopars amb Adrià tindran un preu de sortida de 5.000 dòlars (més de 3.800 euros); un joc de coberteria es vendrà a partir de 2.000 dòlars (més de 1.500 euros); les quatre bates signades per Adrià, un set de ganivets, una selecció de plats, una caixa de xocolata, i un pot per a olives esfèriques, sortiran a subhasta per 1.000 dòlars (més de 760 euros) cadascun; i altres peces com els menús, llistes de vins, es vendran a partir de 250 cadascun (191 euros).

El que fou considerat el millor restaurant del món fins a cinc vegades va tancar les portes l'estiu passat. Un cop finalitzada l'activitat de restaurant, el xef Ferran Adrià destinarà els fons recollits en les subhastes al projecte de la BulliFoundation, que tindrà en la creativitat l'eix principal, i que està previst que obri portes el 2014 també a la Cala Montjoi de Roses.