Els llibreters tanquen ''un bon Sant Jordi'' assolint xifres precovid

La presidenta del gremi assegura que "hi havia moltes ganes" de celebrar de nou la Diada

Llibres i roses en un Sant Jordi sense confinaments, restriccions d'aforament ni mascaretes per primera vegada després de dos anys. Però amb un dia rúfol que ha deixat tempestes intermitents en diferents punts del país, i que a Barcelona s'han acabat convertint en ruixats intensos i -fins i tot- calamarsades. Que hi havia ganes de celebrar la Diada ho proven totes les imatges de parades plenes, i de gent triant i remenant llibres. I això, malgrat que el temps ha fet la guitza.

El Gremi de Llibreters tanca aquest primer Sant Jordi postpandèmia amb satisfacció. I la seva presidenta, Carme Ferrer, subratlla que s'haurà arribat al nivell de vendes del 2019 (en espera de tancar els números definitius d'aquí a un parell de dies).

"Les llibreries s'han omplert, i això ha estat així arreu de Catalunya, si bé en funció de si ha plogut més o menys, la gent ha anat a les parades", diu la presidenta. I a aquest dissabte s'hi suma també una setmana -i sobretot, ahir- en què molta gent s'ha avançat i ha anat a triar i remenar els títols que volia per a aquesta Diada.

"Estem contents perquè veiem que aquest ha estat un Sant Jordi prepandèmia", subratlla Ferrer. Ara bé, el Gremi de Llibreters tampoc amaga que la pluja ha deixat un regust agredolç. Sobretot a Barcelona, on les tempestes han fet malbé algunes de les parades i han obligat els seus responsables a recollir abans d'hora, perquè se'ls havien mullat els llibres.

A Girona, per contra, les llibreries no han hagut de mirar cap al cel, perquè la Diada s'ha celebrat a sopluig a dins del Palau de Fires. "Aquí no hem tingut cap problema", diu Carme Ferrer, que és propietària de la Llibreria Empúries a la ciutat. "Però a Barcelona, hi ha hagut moments en què la pedregada i el fort vent han fet mal a les parades; per això, ara al vespre haurem de valorar de quina manera ha afectat", conclou.