Els llibreters de Girona preparen el Sant Jordi a cobert al Palau Firal

La planta baixa es destinarà a professionals i el primer pis hi haurà les entitats

Els llibreters de Girona han començat a muntar les parades al Palau Firal per aquesta diada de Sant Jordi. L'amenaça de pluja prevista pel dissabte va portar als llibreters i floristes a demanar a l'Ajuntament de Girona instal·lar-se al recinte. Des de mig matí algunes llibreries han començat a muntar taules, posar les senyeres i col·locar tots els llibres.

Fira de Girona obrirà les portes a les nou del matí i la gent podrà passejar-hi fins a les nou del vespre per trobar el llibre i la rosa perfectes per l'ocasió. A la planta baixa hi haurà les 29 parades de llibreters i floristes professionals, mentre que al primer pis s'hi instal·laran les 77 entitats que han sol·licitat tenir parada aquest any.

Inicialment els llibreters i floristes havien d'instal·lar-se a la Copa de Girona. Es tracta de la mateixa ubicació que ja van estrenar l'any passat per evitar les aglomeracions. El resultat va ser tan satisfactori que van demanar al consistori gironí repetir la ubicació, en comptes de fer-ho a la Rambla on es feia abans.

Les previsions de mal temps, però, han portat als llibreters i floristes a demanar una alternativa a l'Ajuntament de Girona que es garantís que la gent pogués passejar, triar i remenar entre llibres i roses independentment de la pluja. Aquesta alternativa passa per traslladar les parades al Palau Firal, a pocs metres de la Copa.

Des d'aquest divendres al matí ja hi havia totes les taules parades i repartides entre la planta baixa per ubicar-hi els 29 llibreters i floristes professionals que aquest dissabte vendran llibres i roses. Una d'elles és Calmot, una llibreria que està al costat del pont de les Peixateries Velles. La seva propietària, Mònica Armangué, ha recordat que ho tenien "tot molt ben preparat" per celebrar la diada a la Copa esperant que fes "un dia de primavera, que la gent sortís al carrer aprofitant que és dissabte i vinguessin persones d'arreu".

Amb la previsió de mal temps i el trasllat, Armangué celebra que s'hagi trobat una nova ubicació on celebrar aquesta diada amb tranquil·litat. La llibretera assegura que el fet de celebrar aquesta diada a cobert, permet als llibreters a preparar amb anticipació les parades i començar la diada "amb una mica més d'aire".

El recinte obrirà les portes a les nou del matí i els visitants trobaran 29 parades de llibreters i floristes professionals a la planta baixa. Al primer pis s'hi situaran les 77 entitats que havien demanat poder instal·lar-se per Sant Jordi al passeig de la Devesa.