Torroella presenta un contenciós contra el pressupost de l'Estartit per al 2022

L'ens ha demanat a la Diputació que aclareixi aquestes discrepàncies

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha aprovat, aquest dijous, interposar un recurs contenciós administratiu contra el pressupost de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit per al 2022. L'acord s’ha pres amb els vots a favor d'UPM i ERC i l'abstenció dels grups a l'oposició, Junts, Compromís, la CUP i LEST.

L'equip de govern alerta que els comptes preveuen ingressar de l'Ajuntament el doble del que el consistori té pressupostat, i conclouen que sense aquest finançament executar els pressupostos és "inviable". Prèviament, l'Estartit ja havia interposat dos contenciosos contra Torroella per la mateixa discrepància.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí subratllen que aquestes accions "qüestionen" l'aplicació del Conveni des de la creació de l'Entitat Municipal Descentralitzada el 2015. Segons indica el consistori, les discrepàncies han aparegut aquest any, quan el govern de l'EMD ha qüestionat els acords dels anys anteriors, quan les dues entitats havien interpretat el conveni entre ambdues parts de la mateixa manera.

El càlcul de les transferències de l'Ajuntament a l'EMD es fa d'acord amb les determinacions acordades al Conveni de constitució de l'entitat el 2015, renovat el 2021, i queden recollides en la memòria i l'informe extern que en el seu dia va fer la Xarxa Local de Municipis Gironins (Xaloc).

Atès el posicionament de l'actual govern de l'EMD, s'ha encarregat un informe extern a la Diputació de Girona perquè avaluï les determinacions de l'actual conveni econòmic per aclarir aquestes discrepàncies entre les dues administracions.