Castell d'Aro manté la tradició de la Festa de Pasqüetes amb una nova edició

Se celebrarà del 22 al 24 d'abril

Castell d'Aro (Baix Empordà) celebra aquest cap de setmana del 22 al 24 d'abril una nova edició de la Festa de Pasqüetes. La celebració manté viva l’antiquíssima tradició d’anar a cercar el millor pi del bosc i fer-ne una plantada pública a plaça i celebrar-ho amb una gran festa a l’entorn del primer diumenge després de la Pasqua Florida.

Aquest esdeveniment, que anys enllà se celebrava a tots els pobles de la Vall d’Aro per commemorar l’adveniment de la primavera -i per tant, una època d’abundor-, s’ha anat perdent progressivament. Avui només es conserva a Castell d’Aro, i també a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany).

L’origen de la festa és l’edat mitjana, i de llavors ençà un cop els joves de la vila han ullat el pi, aquest és tallat i repelat el brancatge, deixant només el plomall del cim, i s’introdueix al poble a braços o amb carro. Aquest arbre és símbol de fertilitat i llibertat i antigament s’aprofitava l’avinentesa de la festa per fer broma i plantar el pi davant l’església o de casa d’algun particular.

Avui la festa és complementa amb activitats gastronòmiques, animació infantil, sardanes i ball. Es pot consultar la programació al web del consistori.