Els usuaris de l'R1 es desesperen per les avaries en el servei: ''Cada dia va malament''

Alguns viatgers han estat atrapats durant hores a les estacions per manca d'un transport alternatiu

Els usuaris de la línia del Maresme de Rodalies, l'R1 que va de Maçanet fins a Barcelona, han viscut un matí de desesperació i indignació per l'avaria elèctrica que ha tingut el servei aturat durant quatre hores. "Si no és per la pluja és per un tren que s'ha espatllat. Cada dia va malament", es la menta Caridad, una usuària que ha fet el trajecte entre Sant Pol de Mar i Mataró amb dues hores de retard.

Pitjor sort han tingut en Jaime i en Ricardo, que han quedat atrapats a l'estació a les sis del matí. A les deu encara esperaven un tren que els portés a Calella i Pineda, respectivament. En Ricardo, resignat, evitava fer càlculs sobre l'hora en que es podrà restablir el servei de manera completa. El seu tren ha passat finalment a un quart d'onze.

En Jaime, per la seva banda, ha sortit de casa seva, a Calella, per anar a treballar. L'avaria l'ha enganxat a Mataró i allà s'hi ha quedat tot el matí, esperant que es restablís el servei. Després d'unes hores ha acordat amb el seu cap que avui no aniria a la feina. "Ara em dono la volta per tornar a casa i el tren també va amb retard. Avui tinc molta mala sort", es lamenta.

En aquest punt del matí, però, de la indignació passa a l'humor i agraeix que, almenys, ha sortit de casa amb paraigües. "Menys mal perquè sinó ara no sé com estaria", bromeja. També de l'alt Maresme ve en Nil, que volia anar de Calella a Badalona per anar a treballar. Un cop ha Mataró s'ha quedat bloquejat perquè no trobava tampoc taxis que el poguessin traslladar.

"Cada dia passa alguna cosa", es lamenta aquest usuari. Sobre la manca d'alternatives de transport també n'ha parlat la Laila, una jove que anava cap a Barcelona on havia d'assistir a una presentació. "Aniré a agafar un autobús per intentar arribar", explica. Aquesta usuària reclama que Renfe ofereixi alternatives per carretera quan caigui el servei.