La Fira de la Terra abandona Barcelona després de 26 anys i se celebrarà a Girona

Les desavinences amb el govern de Colau han motivat el canvi

Els organitzadors de la tradicional Fira de la Terra que durant 26 anys s'ha celebrat a Barcelona han decidit canviar d'ubicació i fer-la a Girona degut a discrepàncies amb les decisions del govern municipal de Barcelona encapçalat per Ada Colau.

Segons avança Diari de Girona, els organitzadors van plantejar al consistori canviar la ubicació de la fira i recuperar el seu lloc habitual, la zona del Passeig Lluís Companys del Parc de la Ciutadella, sota l'Arc de Triomf, per celebrar els vint-i-cinc anys de l'esdeveniment, just abans que esclatés la pandèmia el 2020. Malgrat això, Colau va creure que aquesta fira "no era d'un interès general" i va oferir que es fes al parc Central de Nou Barris, allunyat del centre de la capital. Aquesta proposta va indignar als organitzadors de la fira que van carregar amb duresa: "És una decisió arbitrària, practicada per persones que demostren un tarannà autoritari". 

Així doncs, la 27ena edició es farà a la Devesa de Girona els dies 30 d'abril i 1 de maig. El president de l'Associació Dia de la Terra de Catalunya, Pep Puig, ha assegurat que "des dels orígens de la Fira, sempre s'havia considerat la possibilitat de traslladar-la fora de Barcelona". Per aquest motiu, i gràcies a la col·laboració entre el govern de la ciutat gironina i els organitzadors, aquesta celebració viatjarà terres gironines.

Per part del consistori dirigit per Marta Madrenas, el regidor de Sostenibilitat Martí Terés ha assegurat que Girona "està compromesa amb la sostenibilitat" i que des de l'executiu municipal estan "molt contents que la Fira aterri a la ciutat". Amb accés gratuït, la Fira pel Dia de la Terra del 31 d’abril i l’1 de maig a la Devesa és, segons els seus organitzadors, "una festa en defensa del planeta i de lluita contra el canvi climàtic a través de la sensibilització de la cultura ecològica".