Un espectacle de llums amb drons inaugura la desena edició del Festival Ítaca a l'Escala

El certamen oferirà 36 concerts fins al mes de juliol i arrenca amb les actuacions de Buhos, la Fúmiga o Xiula

Més d'un miler de persones han presenciat l'espectacle de drons que ha inaugurat el festival Ítaca. Combinava art i tecnologia, i ha il·luminat el cel de l'Escala amb figures de grans dimensions, de fins a 100 metres d'altura i 50 d'amplada. Entre elles, les paraules ‘Ítaca' i ‘l'Escala'. La proposta ha anat a càrrec de Flock Drone Art (una de les primeres empreses d'Europa en la conceptualització, disseny i producció d'aquesta mena d'espectacles). 

L'Ítaca també inicia aquest cap de setmana a L'Escala els concerts de la seva desena edició. Aquest dissabte, la programació musical es posarà en marxa amb un concert itinerant de LaDinamo, que començarà a les set del vespre a la platja de les Barques.

I a dos quarts de nou de la nit, l'aparcament de l'avinguda Francesc Macià acollirà una nit de concerts amb les actuacions de Buhos, La Fúmiga, Despit i Doble & Hug Sound i La Basement Band. L'endemà, el diumenge 17 d'abril, a les dos quarts de dotze del matí, hi haurà un concert familiar amb Xiula, que presentaran el seu nou espectacle 'Big Chicken'.

Les propostes de l'Ítaca a l'Escala formen part de la 'Santa Gresca', organitzada per la productora gironina Link Produccions i l'Ajuntament de l'Escala. 

Concerts, drons i murals

D'abril a juliol, el festival celebra el seu desè aniversari amb 36 concerts, tres espectacles de llums amb drons i dos murals commemoratius a vuit poblacions de l'Empordà i a la ciutat de Girona. Goran Bregovic, Rigoberta Bandini, Oques Grasses, Zoo, Zahara, Manel, Doctor Prats, Andrea Motis, Albert Pla & Diego Cortés, Maria Arnal i Marcel Bagés o Skatalà són alguns caps de cartell d'aquesta edició.Les entrades pels concerts de pagament es poden comprar a la web del festival.