L'Alt Empordà viu una matinada amb temperatures properes als 20 graus

En llocs com Roses el mercuri s'ha enfilat 8º en una hora

Catalunya entra en el període més càlid de la setmana, entre avui divendres i demà, les màximes es poden enfilar al migdia fins als 26 graus en els indrets més càlids del país. Amb tot, a les sis del matí la temperatura ja tenia valors propers als 20º en molts punts de l'Alt Empordà i així ha estat durant gran part de la matinada.

Tant és així que a Roses el mercuri ha passat dels 11,3 graus centígrads a les 3:19h fins als 19,7ºC a les 4:08h, apropant-se a una nit tropical de ple estiu. A Portbou també s'han registrat temperatures elevades, amb una mínima de 16,8ºC a les 2:13h i que s'han enfilat fins els 19,3ºC mitja hora més tard.

En altres punts de la comarca com Espolla el termòmetre ha passat dels 10,3 graus de mínima a les 4h fins els 18,4 graus una hora hora més tard. Les xifres contrasten amb altres indrets de la geografia gironina, com ara Olot (Garrotxa) amb una mitjana de 8,7 graus en tota la matinada, la Bisbal (Baix Empordà) amb 8,6 graus; 11,7ºC a Santa Coloma de Farners (Selva) o els 8,2 graus de Girona.