Lloret de Mar crea un festival de vídeomapping per Setmana Santa

La iniciativa s'emmarca en un projecte permanent d'il·luminació en edificis públics

Lloret de Mar (Selva) viurà aquesta Setmana Santa el primer festival de vídeomapping del municipi. La mostra es podrà veure els dies 15, 16 i 17 d'abril a la façana de la Casa de la Cultura i cada dia s'oferirà un espectacle diferent.

Les reproduccions es faran a dos quarts de deu i a les deu de la nit. El festival arriba després que l'estiu passat el municipi creés el Drone Festival. El certamen de vídeomapping forma part d'un projecte permanent d'il·luminació d'edificis públics conjuntament amb altres propostes que s'estan desenvolupant i que es finançaran amb el fons europeu Next Generation.

El divendres 15 d'abril el festival començarà amb la projecció de 'Contrast', una obra que vol representar la dualitat del món que vivim a partir del blanc i el negre. L'endemà, dia 16 d'abril, serà el torn de 'El color de l'ànima' en què es buscarà els efectes que tenen els colors en el nostre estat d'ànim. El cicle es tancarà el 17 d'abril amb 'Trompe-l'oeil' en què es mostrarà una tècnica per enganya l'ull amb l'objectiu de crear la il·lusió que allò que es projecte és real.

El festival de videomapping forma part del projecte Ciutat de la Llum que ha engegat Lloret de Mar. La idea és que a través de la tecnologia i de la llum es creïn espectacles i generin atracció turística per al públic de proximitat, al mateix temps que ofereixes una proposta diferent als visitants que han escollit Lloret de Mar com a destinació turística.