Figueres recupera les Fires de la Santa Creu amb concerts a plaça Catalunya i el Parc de les Aigües

També es reprenen les tradicionals fires de l'1 de Maig o la del Llibre Vell

Després de dos anys marcats per la pandèmia de la covid-19 amb ajornaments, cancel·lacions i restriccions, les Fires i Festes de la Santa Creu tornaran a Figueres del 28 d'abril al 3 de maig amb aires renovats. Els actes, que es concentraran en cinc dies, començaran amb el tradicional pregó de fires, que tindrà com a protagonistes les dones i l'esport.

La celebració, però, comptarà amb activitats per a tots els gustos com concerts, gegants, cercavila, sardanes o espectacles infantils repartits per diferents espais. Entre ells, la Rambla, la plaça del Gra, la plaça Catalunya, el passeig Nou, la plaça de l'Escorxador i el Parc de les Aigües.

I la música es concentrarà en dos escenaris. Un a la plaça Catalunya, amb la voluntat de recuperar la festa major al centre de la ciutat. Aquí hi haurà concerts d'orquestra com La Costa Brava o los Diablos. Al Parc de les Aigües s'hi ubicarà l'espai que tradicionalment havia ocupat l'Embarraca't al polígon firal. Aquí hi haurà un espai jove i familiar, que aglutinarà tant activitats infantils com els concerts de nit. Rebrà el nom de 'El Rampell', a proposta dels joves que integren les entitats.

La nova distribució distingirà clarament dos espais: el de l'escenari per a concerts i el de les barres de les entitats. En aquest segon, s'hi podran fer activitats de tarda i vespre, una reivindicació històrica de l'Embarraca't.

Enguany, també es recuperarà l'homenatge a la Gent Gran i les tradicionals fires de l'1 de maig i la del Llibre Vell. Les atraccions per als més petits es mantindran al recinte firal i el dia popular serà el 28 d'abril, amb les entrades a 2 euros.

Una celebració de "consens" i "sostenible"

L'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, ha celebrat que "per fi" s'hagi pogut recuperar la celebració i que s'hagi fet amb unes "fires inclusives, pensades per a tothom i amb moltes activitats que faran vibrar més que mai".

Per la seva banda, la regidora de Fires i Festes, Ester Marcos, ha volgut ressaltar que "les Fires i Festes de la Santa Creu seran més sostenibles que mai, amb la incorporació d'un got de festa 100% sostenible, fet en un 60% de pallofa d'arròs i la resta amb polímers biodegradables". "Hem treballat amb totes les entitats per fer unes fires de consens", ha afegit.

Pel que fa al cartell, el d'enguany l'ha dissenyat l'artista Lola Ventós i simbolitza la nena que l'artista porta fins. Es tracta dels records d'infantesa que les fires de Figueres evoquen a l'artista.