Argimon i Geis inauguren la nova Clínica Girona: ''Són unes instal·lacions modernes i punteres''

Entrarà en servei el 18 d'abril i Madrenas remarca que "transformarà" l'entrada sud de la ciutat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, han inaugurat aquest dimarts la nova Clínica Girona, que entrarà en servei el 18 d'abril després de tres anys d'obres per aixecar unes instal·lacions de 41.000 metres quadrats, que triplica la superfície de les actuals ubicades al voltant del carrer Joan Maragall.

Argimon ha remarcat que la nova clínica, situada a la carretera Barcelona 204-206, compta amb unes instal·lacions "modernes, punteres i que ajudaran a millorar la salut dels gironins". L'obra ha suposat una inversió d'uns 65 MEUR. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha exposat que la nova Clínica Girona "transformarà" l'entrada sud de la ciutat.

No ha estat fàcil arribar fins aquí. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que es tracta d'un projecte "imprescindible i importantíssim" però, també, d'una "envergadura enorme": "Hi ha hagut enormes dificultats per tirar endavant el projecte, i s'ha aconseguit gràcies a l'esperit de sacrifici, al treball, al sacrifici i al compromís amb els serveis de qualitat".

La nova clínica triplica l'espai de l'edifici actual al carrer Joan Maragall, passant d'una superfície d'uns 13.000 metres quadrats a 41.000 i amplia tots els serveis actuals. Actualment Clínica Girona compta amb una plantilla d'unes 600 persones. La nova Clínica disposa de 120 llits d'hospitalització, vuit quiròfans intel·ligents d'alta definició, tres sales de part i tres per a endoscòpies, vuit boxs a la unitat de cures intensives (UCI) i deu a urgències, una àrea d'hospital de dia, oncològic i de medicina del dolor, amb 20 boxs individuals, una sala de cirurgia menor ambulatòria i més sales d'hemodiàlisi. Tot això amb el suport de serveis permanents de diagnòstic per la imatge, d'anàlisis clíniques i d'anatomia patològica. La nova Clínica té, també, 180 places d'aparcament als soterranis.

Les obres de construcció, que han durat tres anys i mig, han anat a càrrec d'una UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Agefred, a partir d'un projecte arquitectònic de PMMT arquitectes, especialistes en hospitals. La direcció de l'execució de l'obra i el control de qualitat i la seguretat i salut ha anat a càrrec de l'empresa d'arquitectura tècnica AT2.

El president del consell d'administració de Clínica Girona, el doctor Pere Solà, ha volgut destacar durant la inauguració que aquesta nova seu s'ha pogut aixecar gràcies a l'esforç de generacions de nissagues de metges gironins i tots els professionals que han treballat i treballen a la Clínica. El nou edifici ha suposat una inversió de 65 MEUR.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha posat el focus en les instal·lacions "punteres" de l'edifici, "modernes" i "amb molta llum, que també guareix". També ha afirmat que la nova Clínica Girona no només dona servei a la ciutat, sinó al conjunt de les comarques gironines. A més, el conseller també sosté que els equipaments sanitaris són "pols de desenvolupament" i creu que la clínica ajudarà a desenvolupar l'entorn d'aquest punt de la carretera Barcelona.

Gemma Geis ha llançat tres idees que considera claus: que la presència de consellers del Govern és un reconeixement a la contribució i capacitat de la Clínica Girona i altres equipaments semblants al sistema universitari i de recerca del país, que la construcció de les instal·lacions s'han fet posant el focus en l'atenció de qualitat al pacient i ha volgut tenir un record a la vocació de servei públic dels professionals sanitaris.

Galeria d'imatges de les instal·lacions