Salt invertirà 751.000 euros en reurbanitzar els carrers Llarg i Sant Dionís

El tram d’actuació va des del carrer Ausiàs March fins al carrer Sant Joan i inclou la plaça Surroca

L’Ajuntament de Salt (Gironès) reurbanitzarà els carrers Llarg i Sant Dionís, en el tram situat entre els carrers Sant Joan i Ausiàs March, un projecte que es licitarà per 751.265 euros i que té l’objectiu de millorar el clavegueram, soterrar l’encreuament d’instal·lacions, renovar els paviments i suprimir les barreres arquitectòniques. Durant el plenari municipal d’aquest dilluns 11 d’abril s’ha dut a terme l’aprovació inicial del projecte.

Aprofitant les obres també està previst dotar de major protagonisme als vianants a través de la solució amb plataforma única en tot l’àmbit d’actuació i els treballs també permetran generar canvis en la mobilitat per pacificar el trànsit de vehicles pel barri. En aquesta línia, a la plaça Surroca es crearà una zona exclusiva per als transeünts i també es preveu la instal·lació d'un element escultòric relacionat amb la cistelleria.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “el projecte de reurbanizació dels carrers Llarg i Sant Dionís forma part de la planificació que durant tot el mandat estem duent a terme des de l’equip de govern amb un objectiu clar: millorar els carrers de Salt i les xarxes de serveis que en formen part, al mateix temps que prioritzem els vianants a través de les diverses propostes de pacificació del trànsit de vehicles que estem executant”.

Per la seva banda, el regidor de Territori, Àlex Barceló, recorda que en el cas de la reurbanització dels carrers Llarg i Sant Dionís, tal com s’ha dut a terme en altres ocasions “a finals d’any vam celebrar una trobada amb els veïns per exposar la proposta i escoltar els suggeriments que se’ns van plantejar. Algunes d’aquestes propostes s’han inclòs en el projecte que aquest dilluns hem aprovat inicialment”.

Les afectacions viàries durant el període d’obres dependran de la proposta de l’empresa adjudicatària. Està previst valorar positivament els projectes que generin el menor impacte als veïns i veïnes durant l'execució de la urbanització.

Després de l’aprovació que s’ha realitzat aquest dilluns 11 d’abril, ara el projecte estarà un mes a informació pública per, posteriorment i un cop valorades les possibles aportacions i al·legacions, donar el vistiplau definitiu i iniciar la licitació del projecte. Les obres està previst que s’iniciïn durant el tercer trimestre i tenen un termini d’execució d’entre cinc i sis mesos.