L’Hospital de Figueres comença la modernització i millora dels espais de treball i descans dels professionals

El projecte té un cost d’uns 200.000 euros

L’Hospital de Figueres (Alt Empordà) ha començat les obres per a millorar les sales de treball i descans assistencial de les plantes d’hospitalització. Aquest projecte és fruit dels canvis i requeriments que s’han incorporat en el transcurs de la pandèmia del coronavirus, i servirà per posar al dia les instal·lacions i fer una redistribució dels espais perquè s’adeqüin a les necessitats dels usuaris i els professionals. Les obres tindran una durada d’uns tres mesos i un cost aproximat de 200.000 euros.

Els treballs es dividiran en dues fases: la primera és la que s’està executant ara i ha començat amb la renovació de la segona planta d’hospitalització. S’hi està construint un locutori, un despatx que permetrà que els professionals dels serveis de Traumatologia i Cirurgia puguin parlar amb els familiars dels pacients amb més privacitat, fet que facilitarà una atenció més personalitzada. Aquesta és una de les mesures que en els últims anys està impulsant la Fundació Salut Empordà per humanitzar l’assistència i millorar la qualitat assistencial. Per altra banda, s’ha reconvertit una sala en despatx de treball pel servei d’Otorinolaringologia i s’han reordenat i millorat els espais de treball de l’equip de Cirurgia.

La segona fase de les obres començarà la segona quinzena d’abril i es modernitzaran les instal·lacions de la primera planta d’hospitalització. L’office del servei de Medicina Interna es trasllada a un espai més adequat a les seves necessitats. A l’antiga zona d’educació maternal s’hi habilitarà una sala de treball conjunta per als professionals, la qual cosa afavorirà una millor comunicació entre els diferents equips. També es renovaran els espais de les unitats de Pneumologia, Cardiologia i Neurologia.