Es posposa temporalment el desnonament d'una família amb dos infants de Salt

Els Serveis Socials del consistori han realitzat un informe que ha permès aturar durant temps el desallotjamenunt

La col·laboració entre l'Ajuntament de Salt i els Serveis Socials ha permès posposar temporalment el desnonament d'una família amb dos infants, un de dos mesos i un altre d'un any, que viuen en un pis del centre de la vila. La família va demanar ajuda el mes d'octubre després de rebre un requeriment per impagament del lloguer de l'habitatge on resideix.

El lloguer va en nom de la seva germana tot i que ella no viu en aquest immoble. En aquell moment la tècnica dels Serveis Socials va iniciar el protocol pertinent i es va avisar als serveis jurídics. Després d'un impàs de temps, els Serveis Socials han realitzat un altre informe per emergència i han aconseguit posposar-ho temporalment. Segons el consistori, el pare de la família va demanar ajuda el passat mes d'octubre perquè li havia arribat un requeriment per impagament del lloguer de l'habitatge on resideix a Salt. El problema és que el lloguer del pis no va a nom seu sinó de la seva germana tot i que ella no viu a l'immoble.

L'Ajuntament de Salt ha explicat que en aquell moment la tècnica de Serveis Socials que va atendre la família va iniciar el protocol necessari en aquests casos i es va redactar un informe i se'ls va derivar cap als serveis jurídics. Allà, es va aconsellar al pare que demanés un advocat d'ofici i amb l'informe dels Serveis Socials intentés renegociar la seva situació. El consistori assegura que el pare no va demanar l'advocat i, durant aquests mesos, no ha fet cap altre tràmit.

Aquest divendres al matí, la família afectada ha tornat a l'oficina del Serveis Socials i ha explicat que tenien una ordre de desnonament pel proper dilluns dia 4 de març. Els Serveis Socials han decidit tornar a fer un altre informe per emergència social i l'han enviat directament als jutjats demanant que s'aturés el desnonament. El consistori de Salt ha confirmat que els jutjats han aplaçat temporalment l'execució del desnonament.