Detecten estafes amb beques d'estudis falses a dues poblacions gironines

Els delinqüents es fan passar per representants del Departament d'Ensenyament i demanen uns pagaments per poder rebre l'ajuda

L'Ajuntament de Llagostera (Gironès) ha alertat als veïns sobre els últims casos d'estafa que s'estan produint a la zona en relació a beques d'estudi falses. Segons el consistori, uns individus estan visitant diverses cases fent-se passar per representants del Departament d'Ensenyament i asseguren als propietaris que els ha estat adjudicada una beca d'estudis però que, per tenir-la, primer cal fer uns pagaments. De moment, ja s'han detectat casos a Caldes de Malavella i Llagostera. L'alarma va sorgir des de les direccions dels centres educatius de les dues poblacions que van rebre queixes d'alguns pares que havien rebut aquesta mena de visites.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha explicat que han volgut publicar l'alerta a la pàgina web del consistori per prevenir futurs casos similars. En principi, la Policia Municipal de la població no ha rebut cap queixa i no s'ha detingut a cap persona per aquests fets. No obstant això, demanen la col·laboració ciutadana perquè qualsevol veí que rebi aquesta mena de proposicions ho denunciï ràpidament als agents policials.


En principi, s'han detectat casos a Caldes de Malavella i Llagostera. Els individus asseguren que són membres del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i menteixen tot dient que han rebut una beca d'estudis però que abans cal que facin una sèrie de pagaments per rebre-la. Des de l'Ajuntament de Llagostera subratllen que les beques d'estudi mai es gestionen d'aquesta manera.

L'alarma va sortir des de les direccions dels dos centres educatius de les poblacions després que alguns pares consultessin informació sobre aquests fets. "Volem que tots els ciutadans estiguin avisats, ho coneguin i no caiguin en aquesta trampa", ha comentat Santamaria. De moment, la Policia Local de Llagostera ja està avisada i investiga aquests casos d'estafa.