Detingut el conductor d'un cotxe que circulava a 235 km/h per l'AP-7 a Viladasens

Els Mossos també van arrestar a la Jonquera un camioner que superava gairebé cinc vegades la taxa d'alcohol permesa

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental) el conductor d'un cotxe que circulava a 235 km/h per l'AP-7 a l'alçada de Viladasens (Gironès). Es tracta de Ghedir M. de 27 anys, nacionalitat francesa i veí de Cannes (França). D'altra banda, la policia també va detenir dilluns passat a la Jonquera un camioner que superava gairebé cinc vegades la taxa d'alcohol permesa. El conductor detingut és Angelov R. de 55 anys, de nacionalitat búlgara i veí de Castelldefels (Baix Llobregat).

La nit del dia 22 al 23 de febrer els Mossos realitzaven un control de velocitat a l'autopista AP-7 i a prop de Viladasens van detectar un cotxe que circulava a 235 km/h en direcció sud. Per les condicions climatològiques no va ser possible aturar el vehicle infractor, per la qual cosa van avisar altres patrulles per tal d'interceptar-lo. Finalment, el vehicle va ser aturat quan circulava per la mateixa AP-7 a l'alçada de Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental).

El conductor del turisme va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379 del Codi Penal, ja que va sobrepassar en més de 80 km/h el límit de velocitat permesa, que era de 120 km/h. A més, també se li va imputar un delicte de conducció temerària.

El detingut va passar el dilluns 25 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell, que li va decretar llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, els Mossos van detenir dilluns passat a la Jonquera un camioner que gairebé quintuplicava la taxa d'alcohol permesa. Es tracta d'Angelov R. de 55 anys, de nacionalitat búlgara i veí de Castelldefels (Baix Llobregat). El matí del dia 25 de febrer, els mossos realitzaven un control d'alcoholèmia a la N-II, dins del terme municipal de Biure d'Empordà (Alt Empordà) i en aturar un camió de gran tonatge, els agents van percebre que el conductor mostrava signes de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

Els agents li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,73 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé quintuplicava la taxa màxima permesa per aquest tipus de vehicles, que és de 0,15 mg/l.

El conductor va quedar detingut per un presumpte delicte contra la seguretat viària. L'home va passar el dia 26 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.